Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

"Στοιχεία σοκ": Ένα στα δύο νοικοκυριά συντηρείται από τις συντάξεις !!!


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία έρευνας που καταγράφουν τη σύγχρονη πραγματικότητα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα συντηρείται από τη… σύνταξη.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία τα νοικοκυριά που συντηρούνται κυρίως από συντάξεις είναι περίπου 15% περισσότερα από εκείνα που συντηρούνται από τους μισθούς.
Το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ διεξάγει από το 2012 έρευνες εισοδήματος σε ετήσια βάση, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 νοικοκυριών. Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το «Βήμα», είναι η τάση που άρχισε να διαμορφώνεται το 2012 και παγιώνεται σήμερα σε ποσοστά άνω του 50%, σχετικά με τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν οι συντάξεις ως μέσο ενίσχυσης του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Το γενικότερο συμπέρασμα, είναι ότι οι συντάξεις αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος σε για το 52% των νοικοκυριών. Πιο συγκεκριμένα, οι μισθοί ως κύρια πηγή εισοδήματος των νοικοκυριών από το 2012 έως το 2015- αφού «βούτηξαν» το 2014 στο 32,1%- παρουσιάζουν μικρή μείωση, μόλις 0,3%, ενώ αντιθέτως το ποσοστό των συντάξεων ως κύριας πηγής εισοδήματος από 42,3% του 2012 έφτασε πέρυσι στο 51,8%. Αντίστροφη πορεία ακολουθούν τα επιχειρηματικά κέρδη, καθώς από το 12,6% των νοικοκυριών που τα είχε ως κύρια πηγή εισοδήματος το 2012, το ποσοστό μειώθηκε στο 6,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr