Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Νομοθετική παρέμβαση για άρση αδικίας εις βάρος συναδέλφων μας ...


Αρ. πρωτ.: 19/2016                                            Θεσσαλονίκη 29-01-2016


ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Ναυτιλίας & Νησ. Πολιτικής
κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο
2) Βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝ: 1) ΠΟΕΠΛΣ
2) Μέλη Ένωσης

ΘΕΜΑ: «Νομοθετική παρέμβαση για άρση αδικίας εις βάρος συναδέλφων μας».



Με το άρθρο 16 παρ. 19 του Ν. 3922/2011 (ΦΕΚ 35-Α/04-03-2011) "Σύσταση Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και άλλες διατάξεις", προστέθηκε στο άρθρο 57 του ΚΠΛΣ νέα παράγραφος 3 η οποία στην ουσία αναγνώριζε τα έτη Υπηρεσίας ως Λιμενοφύλακες των απόφοιτων της Σχολής Δ.Υ.Λ.Σ., οι οποίοι κατατάχθηκαν το έτος 1996 ως Κελευστές Λ.Σ. και έφεραν τότε το βαθμό του Ανθυπασπιστή. Μία ρύθμιση, πολύ σωστή που δημιούργησε όμως μία άλλη αδικία, εις βάρος μιας μικρής μερίδας (μονοψήφιος αριθμός) συναδέλφων της ίδιας σειράς, οι οποίοι την χρονική περίοδο της έκδοσης του Νόμου, δεν ήταν Ανθυπασπιστές, αλλά έφεραν τον βαθμό του Σημαιοφόρου και δεν τους αναγνωρίστηκαν στην ουσία τα χρόνια ως Λ/Φ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι πρώτοι της συγκεκριμένης σειράς και ανώτεροι σε βαθμό, να βρεθούν τελευταίοι στην σειρά τους και κατώτεροι σε βαθμό !

Η πρόταση της Ένωσής μας, είναι να γίνει μια ανάλογη νομοθετική παρέμβαση ως κάτωθι:
Η παράγραφος 3 του άρθρο 57 του Κ.Π.Λ.Σ. τροποποιείται ως εξής:



«3. Οι προερχόμενοι από Λιμενοφύλακες απόφοιτοι Σχολής Δ.Υ.Λ.Σ., οι οποίοι κατατάχθηκαν το έτος 1996 ως Κελευστές Λ.Σ. και φέρουν τους βαθμούς του Ανθυπασπιστή και Σημαιοφόρου, προάγονται αναδρομικά από 9.9.2009 στο βαθμό του Σημαιοφόρου και Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση ενός έτους παραμονής στο βαθμό αυτό, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων στους βαθμούς αυτούς και χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών αποδοχών. Ο χρόνος από 9.9.2009 και πλέον προσμετράται για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για την κατηγορία τους. Οι προαγόμενοι κατά τα ανωτέρω τίθενται στο τέλος της οικείας επετηρίδας κατά τη σειρά αρχαιότητάς τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com