Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Προπαγάνδα και επιστράτευση. Η Αλβανία σταυροδρόμι των τζιχαντιστών ...


Η καθημερινή εφημερίδα «Λα Στάμπα» έχει δημοσιεύσει πριν από κάποιες μέρες ένα άρθρο με τίτλο «Προπαγάνδα και επιστράτευση. Η Αλβανία σταυροδρόμι των τζιχαντιστών». Ο αρθρογράφος της Λορέντσο Βιντίνο, ανταποκριτής της εφημερίδας στο ενημερώνει σχετικά με την ανησυχία των μυστικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Ευρώπης, Αμερικής και της Μέσης Ανατολής για την αύξηση του αριθμού των αλβανών τζιχαντιστών που επιστρατεύουν νέους πολεμιστές για το ΙΣΙΣ στην αλβανική κοινότητα της διασποράς στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου εδώ και την Ιταλία. «Το Κόσσοβο έχει το μεγαλύτερο αριθμό στην Ευρώπη των τζιχαντιστών στην Συρία σε σχέση με το πληθυσμό της και οι τζιχαντιστές με αλβανική εθνικότητα κατέχουν υψηλές θέσεις στις στρατιωτικές δυνάμεις του Χαλιφάτου της Βαγδάτης. «Αν και τα νοτιοδυτικά Βαλκάνια ήταν πάντοτε μια περιοχή όπου υπερίσχυε το εκσυγχρονισμένο, λαϊκό Ισλάμ , αυτό το πρόβλημα γεννήθηκε μετά το 90, γράφει ο αρθρογράφος.
Με το τέλος του κομμουνισμού, το Ισλάμ στην Αλβανία – η μόνη χώρα στο κόσμο που είχε δηλώσει επίσημα άθεη – όπου σχεδόν είχε εξαφανιστεί. Τα Βαλκάνια έγιναν μια χώρα της προπαγανδιστικής κατάκτησης των Βεχαμπιστών. Στην αρχή έφτασαν με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, κατά τις αιματηρές συγκρούσεις της εποχής, ανθρωπιστικοί σύλλογοι και οι σουδικές θρησκευτικές (Παγκόσμιος Συνασπισμός τις Μουσουλμανικής Νεολαίας), του Κουβέιτ (Επαναφορά της Ισλαμικής Κοινωνίας και Κληρονομιάς) μαζί με άλλες χώρες του Κόλπου δημιούργησαν ένα δίκτυο από τζαμιά, κέντρα μελέτης και ΜΚΟ των οποίων ο πραγματικός στόχος ήταν να διαδώσουν την ακραία-λογοτεχνική και επιθετική ερμηνεία του Ισλάμ στους ντόπιους πληθυσμούς.
Με την βοήθεια πετρελαιο-δολαρίων άρχισαν να διεισδύουν μεταξύ των νέων, οι οποίοι ήταν κατεστραμμένοι από την έλλειψη εργασίας και την φτώχια και ελκυόμενοι πολλές φορές από το δυνατό μήνυμα του βεχαμπισμού που αυτές οι οργανώσεις είχαν την δυνατότητα να παρέχουν».
Μια νέα γενιά των ιμάμηδων των Βαλκανίων, αναγράφεται στην εφημερίδα, δημιουργήθηκε μέσω των γενναιόδωρων υποτροφιών σε εξτρεμιστικά σχολεία της Αραβικής Χερσονήσου. Έπειτα αφού επέστρεψαν σπίτι τους βρήκαν νεόκτιστα τζαμιά με τα λεφτά του Κόλπου (100 τέτοια σε δέκα χρόνια μόνο στο Κόσσοβο) με στόχο να μεταδώσουν τζιχαντιστές το τζιχαντιστικό δηλητήριο”. «Οι ξένοι μαχητές με αλβανική εθνικότητα, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους η του Τζαμπχάντ αλ Νουσρά είναι περίπου 1000, 900 από το Κόσσοβο και 150 από τα Σκόπια.
Τα δίκτυα τους είναι περίπλοκα, και πολλές φορές με δυνατές διασυνδέσεις με τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος. Οι ομάδες τους δρουν σε τοπικό επίπεδο, που έχει πολλά χρήματα και όπλα, με πολύ καλές οικογενειακές διασυνδέσεις που κάνουν δύσκολη την διείσδυση μέσα σ’ αυτές. Οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα και την διαφθορά, κάνουν ότι μπορούν και η Αλβανία είναι πολύ περισσότερα αποτελεσματική προς αυτή την κατεύθυνση από το Κόσσοβο και τα Σκόπια.
Ο αρθρογράφος Λορέντζο Βιντίνο, υπενθυμίζει στο άρθρο του, την επιχείρηση των αρμόδιων κρατικών οργάνων για την καταστροφή ενός περίπλοκου δικτύου προπαγάνδας που καθοδηγούσαν ο Μπουγιάρ Χούσα και ο Γκέντση Μπάλλα. «Ο Χούσα γράφει ο συγγραφέας, είχε ισχυρές διασυνδέσεις με την Ιταλία, και η βαλκανική πίστα φτάνει κατευθείαν στο σπίτι μας. Οι αντιτρομοκρατικές ιταλικές υπηρεσίες γνωρίζουν την επικινδυνότητα των ακραίων ομάδων των βαλκανίων, σε τέτοιο σημείο που φοβούνται πως η Αλβανία μπορεί να μετατραπεί σε αυτό που είναι σήμερα το Βέλγιο και η Γαλλία, η λογιστική οπισθοφυλακή από όπου προετοιμάζονται επιθέσεις».
Το άρθρο της Λα Στάμπα φωτίζει και ένα νέο φαινόμενο για το ρόλο των στρατολογιτών αλβανικής εθνικότητας σε ιταλικό έδαφος, κυρίως στο Κέντρο και τα Βόρεια της χώρας, ως ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνοντας ταξίδια για τους νέους ιταλούς με στόχο την προσάρτηση τους στο ισλάμ ή ακόμη και των βόρειων αφρικανών για να πολεμήσουν στην Συρία. Ήταν αυτό το δίκτυο των αλβανών που βοήθησε έφηβο μαροκινό από την Μπρέσια, Ανάς Ελ Αμπμπουμπό , να είναι από τους πρώτους ιταλούς πολεμιστές στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Η έρευνα της περίπτωσης αυτής οδήγησε στην αποκάλυψη ενός περίπλοκου δικτύου για την στρατολόγηση και την προπαγάνδα με βάση την Αλβανία που δρούσε στο Λάτσιο και την Πιεμόντε όπου και η βασική εικόνα ήταν ο Λαβντερίμ Μουχατζέρη (γνωστός δολοφόνος του ΙΣΙΣ) πρώην υπάλληλος του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, ο οποίος και πολεμά στο πλευρό του ΙΣΙΣ.
Αλλά αλβανοί ήταν και αυτοί που βοήθησαν την ιταλίδα Μαρία Τζούλια Σέρτζιο, που είχε παντρευτεί τον αλβανό τζιχαντιστή Άλμπο Κομπούζη να φύγει για την Συρία. Το “Islami “made in Albania” παραμένει ένα μοντέλο ανεκτικότητας. Αλλά 20 χρόνια προπαγάνδας έχουν προσελκύσει ένα κομμάτι των μωαμεθανών αλβανών όσο στα Βαλκάνια και σε άλλα μέρη, δημιουργώντας μια νέα πηγή κινδύνου για την Ιταλία»
(Εμείς λέμε και για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους έλληνες και όλους τους ορθοδόξους που ζουν στην Αλβανία.)










Μετάφραση: Πελασγός Κορυτσάς














Πηγή: http://www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com