Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ 89% ΤΩΝ ΤΣΕΧΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ...


Έξι στους δέκα Τσέχους (60%) εμφανίζονται αντίθετοι στην αποδοχή προσφύγων στην χώρα, ενώ μόλις το 33% συμφωνεί να φιλοξενηθούν στη χώρα, με προϋπόθεση τον μεταγενέστερο επαναπατρισμό τους, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η τσέχικη δημοσκοπική εταιρεία Public Opinion Research Centre.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόλις το 2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποδοχής προσφύγων σε μόνιμη βάση.

Παράλληλα, το 82% θεωρεί ότι οι πρόσφυγες θέτουν μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας, με το 89% να εκτιμά ότι η ίδια απειλή τίθεται από τις προσφυγικές ροές σε όλη την Ευρώπη."Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα είναι εξαιρετικά έντονο την παρούσα στιγμή, με το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα να εκφράζει ενδιαφέρον για την κατάσταση, αναφορικά με τις προσφυγικές ροές. Κανένα άλλο γεγονός στην Ευρώπη δεν έχει προκαλέσει τέτοιο ενδιαφέρον (ανάμεσα στους Τσέχους πολίτες) στο πέρας της τελευταίας δεκαετίας", υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έρευνας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του ρωσικού πρακτορείου Sputnik και δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, οι πολίτες των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης εμφανίζονται περισσότερο απρόθυμοι να αποδεχτούν πρόσφυγες στις χώρες, συγκριτικά με τους πολίτες των γειτονικών, δυτικών κρατών.
Τουλάχιστον το 62% των ερωτηθέντων πολιτών σε Ουγγαρία, Τσεχία, Βουλγαρία και Πολωνία τάσσονται ενάντια στην αποδοχή προσφύγων, ενώ μόλις το 26% εμφανίζεται υπέρ της αποδοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr