Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώνεται και ο φράχτης των 3,7 χιλιομέτρων-Η Αυστρία βγάζει το στρατό στα σύνορα με τη Σλοβενία !!!


Την ενεργοποίηση του στρατού στα σύνορά της με τη Σλοβενία, ώστε να πραγματοποιείται συστηματικός έλεγχος στους πρόσφυγες, αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστρίας. Πιο συγκεκριμένα, 500 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην κυριότερη μεθοριακή διάβαση στα σύνορα με τη Σλοβενία, ώστε να ξεπεραστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και να μην εισέρχεται κανένας πρόσφυγας στο έδαφος της χώρας δίχως να παρουσιάζει τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, όμως στο εξής θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλους τους μετανάστες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φριτς Γκρούντινγκ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Αυστρίας.

Το μέτρο αυτό, που θα εφαρμοστεί στη μεθοριακή διάβαση του Σπίλφελντ, εντάσσεται στην προσπάθεια των αυστριακών αρχών να επιβλέψουν καλύτερα την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εντός των επόμενων ημερών, να μην επιτρέπει πλέον την είσοδο στο έδαφός της των μεταναστών που επιδιώκουν να φτάσουν στη Σκανδιναβία, όπως το κάνει ήδη και η Γερμανία. Το Σπίλφελντ θα καταστεί η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ Σλοβενίας και Αυστρίας και οι στρατιώτες θα μπορούν να ελέγχουν έως και 6.000 μετανάστες ημερησίως.

Οι αυστριακές αρχές ολοκληρώνουν επίσης στην ίδια περιοχή την κατασκευή ενός φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων, ο οποίος θα εμποδίζει τους μετανάστες να περνούν παράνομα τα σύνορα. Το 2015 ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 90.000. Ήδη έχουν εξεταστεί περίπου 36.000 αιτήσεις και, σε πρώτη φάση, δόθηκε θετική απάντηση σε 14.000 πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr