Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: “Πήρα τηλέφωνο τον Τσίπρα και του είπα να διώξει το Βαρουφάκη!”


Στην αποκάλυψη ότι την άνοιξη του 2015 είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την απόλυση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ – σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης.
Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει πως το κλίμα με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών ήταν τόσο τεταμένο, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις: “Ανά πάσα στιγμή η παρουσία του Γ. Βαρουφάκη μπορούσε να δυναμιτίσει το κλίμα και τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές”.
Ο πρόεδρος του Eurogroup επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συμβούλεψε να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών.
Στη συνέχεια, ο ρόλος Βαρουφάκη υποβαθμίστηκε, ενώ άλλαξε και η σύνθεση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com