Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

"Μάχη" Ηγεσίας με φόντο τη σύγκρουση Καραμανλή-Σαμαρά ...


Μια ιδιότυπη πολιτική αναμέτρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. στις 10 Ιανουαρίου, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη μέση είναι οι δυο μονομάχοι για την καρέκλα του αρχηγού, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Καραμανλής εναντίον Σαμαρά θα μπορούσε να ήταν η αναμέτρηση και το αντίστροφο, πέρα από την κλασσική και διαχρονική σύγκρουση «καραμανλικών» - «μητσοτακικών» που είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια. 
Η αναμέτρηση για την ηγεσία της Ν.Δ. αποτελεί ευκαιρία ξεκαθαρίσματος πολιτικών…«λογαριασμών» μεταξύ όλων των ιστορικών τάσεων του κόμματος, ενώ δίνει την ευκαιρία και σε αλλοτινούς εχθρούς, όχι να συμμαχήσουν, αλλά κυρίως να συμπλεύσουν: αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο φαίνεται ότι στηρίζουν ένα σημαντικό τμήμα των «σαμαρικών», χωρίς ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς όμως να θέλει να βγει μπροστά. 
Ο Αντ. Σαμαράς δεν το έκανε στον πρώτο γύρο, αν και οι δικοί του άνθρωποι στήριξαν, άλλοι τον Άδωνι Γεωργιάδη και άλλοι τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά ούτε και τώρα θα το κάνει. Όμως, όπως και οι καραμανλικοί δίνουν «γη και ύδωρ» για την επικράτηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη, έτσι και οι «σαμαρικοί» φαίνεται, ότι προτιμούν μια Ν.Δ. υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη που έχει εκθειάσει την διακυβέρνηση Σαμαρά. 
Βγαίνουν μπροστά οι καραμανλικοί
«Τα…ύστερα του κόσμου!» σχολίαζε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ. που διαπιστώνει ότι οι «σαμαρικοί» στηρίζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη και μιλάνε για την…ιστορική βεντέτα Αντ. Σαμαρά και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Την ίδια στιγμή οι «καραμανλικοί» δίνουν μάχη σε όλα τα επίπεδα για να μην αμφισβητηθούν τα πρωτεία του «καραμανλισμού» από τους μητσοτακικούς, αλλά και από τον Αντ. Σαμαρά και παίζουν πλέον τα ρέστα τους. Και αυτό διότι ξέρουν, όπως λένε ότι σε περίπτωση ήττας του Βαγγ. Μεϊμαράκη η καραμανλική ομάδα θα περάσει στην πολιτική απομόνωση. 
Όλο το καραμανλικό σύστημα ανά την Ελλάδα ξεσηκώθηκε και θεωρεί ζήτημα πολιτικής τιμής να κερδίσει τις εκλογές μέσω του Βαγγ. Μεϊμαράκη. Μάλιστα, έχουν έρθει σε επαφές με πολλούς δημάρχους και τοπικούς παράγοντες στη Βόρεια Ελλάδα, στους οποίους έχουν διαμηνύσει ότι πλέον ήρθε η ώρα να στηρίξουν την επιλογή του Κ. Καραμανλή. «Το χρέος σας στον Τζιτζικώστα το κάνατε. Τώρα θα πρέπει να κάνετε το χρέος σας και στον Καραμανλή και να βγάλουμε τον Βαγγέλη» είπαν και φαίνεται ότι οι δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες θα συνταχθούν με την επιλογή – εντολή του Κ. Καραμανλή. 
Οι στόχοι Καραμανλή και Σαμαρά
Μένει να την ακολουθήσουν και οι απλοί ψηφοφόροι που είδαν μια προβληματική στρατηγική των καραμανλικών και του επιτελείου Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς αναλώθηκε όλο το σύστημα ολοκληρωτικά στην αντιπαράθεση με τον Απ. Τζιτζικώστα και δεν είδε τη δυναμική την οποία ανέπτυσσε αθόρυβα και σταθερά ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο Κ. Καραμανλής θέλει με κάθε τρόπο την επικράτηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη, καθώς στόχος του είναι να δείξει ότι παραμένει κυρίαρχος πόλος στη ΝΔ ώσπου να αποφασίσει να κινηθεί. 
Από την άλλη, ο Αντ. Σαμαράς σε πρώτη φάση τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του ίδιου και η δικαίωση της πρωθυπουργίας του. Εάν θελήσει να επιστρέψει θα φανεί στο μέλλον, αλλά επί του παρόντος, όσο και αν μην μιλάει δημόσια, είναι να υποστεί ένα πλήγμα ο καραμανλισμός που τον πολέμησε. 
Μπορεί στην κηδεία της αδελφής του Βαγγ. Μεϊμαράκη το πρωί της Δευτέρας να ήταν το σύνολο της Ν.Δ. ενωμένο, αλλά η εικόνα είναι διαφορετική, αφού οι πολιτικές διαφορές είναι μεγάλες. Ακόμα και ο θερμός εναγκαλισμός του Αντ. Σαμαρά και του Βαγγ. Μεϊμαράκη που υπεραγαπούσε την αδελφή του δεν αρκεί για να σβήσουν οι διαφορές. 

















Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com