Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το ΣΤΕ επικύρωσε 50 εκατ. ευρώ ΠΡΟΣΤΙΜΟ στη Vodafone για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ τηλεφωνικών υποκλοπών!...


Πρόστιμο ύψους 50,6 εκατομμυρίων καλείται να πληρώσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone το οποίο της έχει επιβάλει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν την διετία 2004-2005.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της εταιρείας με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο .
Αρχικά, η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στην Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές. Όμως, το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφάσισε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον, το 2010 είχε επιβληθεί πρόστιμο 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone.
Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2013, η ΑΔΑΕ, αφού η νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημοσίου δικτύου τηλεπικοινωνιών τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2010, επέβαλε στην Vodafone νέο πρόστιμο 50,6 εκ. ευρώ για τους ίδιους λόγους και ακολούθησε νένα προσφυγή της εταιρείας.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, τελικά, απέρριψε ως αβάσιμούς όλους του ισχυρισμούς της Vodafone και επικύρωσε το πρόστιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com