Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

BINTEO--Να εισαχθεί στα σχολεία μάθημα φορολογικής συνείδησης!!!
Για την εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε για τις φορολογικές παρεμβάσεις του υπουργείου και έδωσε διευκρινίσεις για τον ρόλο του ΣΔΟΕ , για τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, δεν είναι στην πολιτική κατεύθυνση και το DNA της Αριστεράς αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης υπογραμμίζοντας όμως πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία όπως για τα θέματα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, μηχανοργάνωσης, το Περιουσιολόγιο, και το Κτηματολόγιο.
Ο κ Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο ΣΔΟΕ επισημαίνοντας ότι δεν κλείνει ούτε διαλύεται, αλλά μεταφέρεται ένα κομμάτι του στη ΓΓΔΕ.
«Το ΣΔΟΕ είχε πάρα πολλές αρμοδιότητες, είτε από κακό σχεδιασμό είτε από άλλες επιλογές ασχολιόταν μόνο με φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες. Δεν είχε βάλει στις προτεραιότητες τις άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πολλές: οικονομικό έγκλημα, έλεγχοι στο μαύρο χρήμα, όπλα, ναρκωτικά. Τώρα το ΣΔΟΕ θα έχει αυτά ως κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα» υπογράμμισε.
Για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για ΕΝΦΙΑ και το 2016. «Για το επόμενο έτος δεσμευθήκαμε για φόρο στην περιουσία που θα μας φέρει 2,65 δισ. ευρώ. Αν λέγεται ΕΝΦΙΑ ή αλλιώς, είναι θέμα διαλόγου για το περιεχόμενο του νόμου, που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με τους φορείς» διευκρίνισε επισημαίνοντας παράλληλα πως το υπουργείο μελετάει την πρόταση για φορολόγηση τύπου "ρύθμιση Μόντι", δηλαδή των ακινήτων στο εξωτερικό.
Για την φοροδιαφυγή ανέφερε πως «πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο εναντίον της φοροδιαφυγής ή να καθόμαστε να βλέπουμε τα τραίνα να περνούν από μπροστά μας.
Ο αγώνας ενάντια στη φοροδιαφυγή είναι η αιχμή του δόρατος για την κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να πετύχει δύο στόχους: Πρώτον, να δείξει την πολιτική της βούληση για σύγκρουση, κάτι που δεν το είχαμε δει ως τώρα και δεύτερον, να φέρει έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο».
Ανέφερε ακόμη πως προετοιμάζεται με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη μάθημα Φορολογικής Συνείδησης από τον επόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία, ως "επένδυση" ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους. Και θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη.
Για τα τέλη κυκλοφορίας ανέφερε πως το υπουργείο σχεδιάζει τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr