Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΚΑΙ Ο "ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ" ΜΑΣ!...Ντομπρόβσκις: Ο κύριος «ηλεκτρικές συσκευές» και πως καθάρισε με τη Λετονία στο «άψε - σβήσε» !!!


Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις που ήρθε για να βάλει τάξη στην… αταξία της Ελλάδας και οι πληροφορίες τον θέλουν να χαίρει της αμέριστης συμπάθειας και εμπιστοσύνης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ;

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή αλλιώς «τοποτηρητής» των Βρυξελλών ήρθε στην χώρα μας πρώτον για να δει πως πάνε τα πράγματα με τα προαπαιτούμενα και δεύτερον αν όλα κυλούν ομαλά σχετικά με όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της τον Ιούλιο του 2015. Θεωρείται το «άγρυπνο βλέμμα» του Γιουνκέρ και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντος του: «Τα πάει αρκετά καλά»...
Γεννήθηκε στη Λετονία (με καταγωγή από την Πολωνία)  και η φήμη που ακολουθεί τον σχετικά νέο σε ηλικία πολιτικό, τουλάχιστον για την κοινωνία της χώρα του, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική για το τι μας περιμένει...
«Καθάρισε τη Λετονία στο άψε – σβήσε»
Σύμφωνα με επικριτικά δημοσιεύματα στη Λετονία, και ισχυρισμούς κομματικών του αντιπάλων, όταν ο κεντροδεξιός Βάλντις ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας το 2009 κι ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε ήδη ξεσπάσει, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο! Παραιτήθηκε το 2014 (όχι για λόγους που σχετίζονται με τους οικονομικούς του χειρισμούς).
Πάντως, η ανεργία στα χρόνια του Βλάντις, άγγιξε το 50% και η μαζική φυγή νέων ανθρώπων με πανεπιστημιακή μόρφωση που ακολούθησε των ακραίων σκληρών μέτρων λιτότητας που επέβαλλε για να «νοικοκυρέψει» την χώρα του, παραμένει και σήμερα αξιομνημόνευτη!
Αν και έχει σπουδάσει οικονομικά, αυτό που τον καθορίζει σε ότι αφορά στις πανεπιστημιακές του σπουδές είναι η «τριβή» του –και επαγγελματική- με την Φυσική. Ετσι, για την ιστορία αναφέρουμε ότι το 1998 ήταν υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Maryland, College Park για τις… ηλεκτρικές συσκευές. Για να μην τον αδικούμε, όμως, για μία διετία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην πατρίδα του.
Η σχέση με τους «φίλους» του στην Κομισιόν τον «αναβάθμισαν» με την συμμετοχή του σε διάφορες Επιτροπές Οικονομικού ενδιαφέροντος της ΕΕ.
Ετσι, σιγά σιγά ο Βάλντις απέκτησε μεγάλη εμπειρία. Βέβαια, σε παράλληλο δρόμο... έτρεξε και η «άκρατη φιλοδοξία» του, κάτι που τον έχει εμποδίσει να έχει περισσότερους φίλους, απ' όσους απ' όσους ήδη έχει. Δεν είναι λίγοι όσοι λένε γι' αυτόν με μάλλον κακεντρεχή διάθεση πως: «Είναι ένας στυγνός τεχνοκράτης… φυσικός».
Κύκλοι της Κομισιόν τον χαρακτηρίζουν ως «τον καλύτερο και πιο πιστό μαθητή της λιτότητας», σε αντίθεση με τον «αρκετά χαλαρό», όπως τουλάχιστον λένε, τον Πιερ Μοσκοβισί. Λέγεται πως οι δύο άντρες δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά μεταξύ τους…
Για την ιστορία, πάντως, αναφέρουμε πως η παραίτησή του από την πρωθυπουργία στη Λετονία, άφησε την χώρα με την εξής αναλογία: ένας εργαζόμενους για τέσσερις συνταξιούχους!
Οπως και να' χει, πάντως, δεν είναι τυχαίο πως εδώ και αρκετό καιρό θεωρείται το «καλύτερο παιδί» και για το ΔΝΤ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com