Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Στους ελέφαντες ίσως κρύβεται η θεραπεία του καρκίνου ...


Στους ελέφαντες ίσως να κρύβεται το μυστικό για την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου, σύμφωνα με μια ανακάλυψη αμερικανών ερευνητών.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου προσπάθησαν να αναπτύσσουν στο ερώτημα γιατί οι ελέφαντες δεν αναπτύσσουν καρκινικούς όγκους στους οργανισμούς τους παρά το γεγονός ότι ζουν περίπου όσο και οι άνθρωποι, δηλαδή 70 χρόνια.
Το όπλο των παχύδερμων
Ανακάλυψαν ότι τα παχύδερμα φέρουν στους οργανισμούς τους 20 «αντίγραφα» ενός γονιδίου που ονομάζεται TP53 και έχει την ικανότητα να καταστέλλει καρκινικούς όγκους, ενώ τα περισσότερα από τα άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων φέρουν μόνον ένα αντίγραφο αυτού του γονιδίου.
Οι αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επιπλέον αντίγραφα του συγκεκριμένου γονιδίου αυξάνουν την ευαισθησία στο ενδεχόμενο καταστροφής του DNA, με συνέπεια να κάνει τα καρκινικά κύτταρα να «αυτοκτονούν» πριν αναπαραχθούν για να δημιουργήσουν τον όγκο.
«Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ένα σκεύασμα το οποίο θα μιμείται στην λειτουργία του γονιδίου TP53» δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Βινσεντ Λίντς και προσθέτει: «Τα επόμενα βήματα είναι να εξακριβώσουμε πως αυτά τα επιπλέον αντίγραφα γονιδίων δουλεύουν μέσα στο κύτταρο και αν υπάρχουν άλλα γονίδια τα οποία συμβάλουν στην αντίσταση στον καρκίνο.»
Κέρδος online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr