Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--Έρχεται «κούρεμα» στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ !!!


«Κούρεμα» στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, προεξοφλούν τα μέλη της επιτροπής των 12 «σοφών»  που έχει συγκροτηθεί για να προτείνει, πέρα από τις «βελτιώσεις» στο γενικό Ασφαλιστικό, και... δημοσιονομικά «ισοδύναμα» για την απόφαση του ΣτΕ. 
Η επιτροπή, που επεξεργάζεται τα ισοδύναμα για την εφαρμογή της επόφασης του ΣτΕ που έχει κρίνει ως «αντισυνταγματικές» τις παρακρατήσεις εισφορών 5% - 20% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ, προεξοφλούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα μπoρέσει να αποφύγει να νομοθετήσει ξανά το κούρεμα των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ. 
Ολα αυτά, με δεδομένη την υποχρέωση την οποία ανέλαβε με το 3ο Μνημόνιο η απελθούσα κυβέρνηση για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ το 2016. Και επειδή ο λογαριασμός, με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν βγαίνει, προεξοφλούν το κούρεμα των συντάξεων των 1000 ευρώ.
Σύμφωνα με εφημερίδα, η «τρύπα» που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ φθάνει στα 4 δισ. ευρώ καθιστώντας αδύνατη την καταβολή συντάξεων στους ήδη συνταξιούχους. Το «αντίβαρο», με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να θεσπιστούν νέες περικοπές που, κατά τους ίδιους υπολογισμούς, θα πρέπει να εξοικονομούν περίπου το 15% κατά μέσο όρο (έναντι 12% που ήταν το «όφελος» των Ταμείων, έως σήμερα).

 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr