Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μηδενικές δόσεις για δυο χρόνια σε άνεργο οικογενειάρχη στο Ρέθυμνο! ...


Ανάσα ζωής χάρισε σε άνεργο οικογενειάρχη, με δύο παιδιά, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου που εξέδωσε προσωρινή Διαταγή με «μηδενικές δόσεις» για χρονικό διάστημα δύο ετών και διάσωση όλων των περιουσιακών του στοιχείων για συνολικό χρέος προς τράπεζες περίπου 400.000 ευρώ.
Ο 57χρονος άνδρας βρίσκεται χρεωμένος σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης 178.600 ευρώ, ενώ και η σύζυγος του, η οποία εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος , με  μισθό  μόλις 590 ευρώ, είναι και αυτή καταχρεωμένη με το ποσό των 220.679 ευρώ, είτε ως οφειλέτρια, συνοφειλέτρια ή εγγυήτρια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Έωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται  για οικογένεια δανειοληπτών, την οποία βρήκε η κρίση ,που έπληξε την Πατρίδα, υπερχρεωμένη και μη δυνάμενη να ανταποκριθεί στην καταβολή του χρέους της.
Τα μοναδικά περιουσιακά τους στοιχεία είναι μια ισόγεια κατοικία 70 τ.μ , ένα χωράφι με ελιές και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο.
Το Ειρηνοδικείο  του  Ρεθύμνου αφού διαπίστωσε ότι η εν λόγω οικογένεια δεν είναι σε θέση να επιβιώσει και ταυτόχρονα να ξεχρεώνει τις τράπεζες αποφάσισε
την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της περιουσίας τους για δύο έτη και μετά το πέρας της διετίας, επανεξέταση της υπόθεσης, για τυχόν ύπαρξης βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων της. Ακόμη, όρισε «μηδενικές δόσεις» για το ίδιο χρονικό διάστημα
Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο θεωρείται ευνοϊκότατη, καθώς απαλλάσσει την οικογένεια από την καταβολή δόσεων και παράλληλα προστατεύει την μικρή της περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com