Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ--"ΠΝΙΓΕΤΑΙ" ΞΑΝΑ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!!ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ: ΟΡΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ...


Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες, έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ευελπιστώντας να βρουν ένα εισιτήριο, για να μπουν στα πλοία της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.
Και ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται καθημερινά, αφού τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια προς Πειραιά, είναι όλα γεμάτα και δεν εκδίδουν εισιτήρια.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει ζητήσει με έγγραφό της προς τα αρμόδια Υπουργεία, την ναύλωση ειδικού πλοίου, που θα μεταφέρει μόνο μετανάστες, αφού λόγω της μεγάλης επιστροφής των τουριστών από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, δεν θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς Πειραιά.
Αν δεν βρεθεί πλοίο να μπει στη γραμμή και να αποσυμφορηθεί το λιμάνι από τους μετανάστες, ο αριθμός τους αναμένεται μέσα σε μία εβδομάδα να ξεπεράσει τους 10.000, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Νηστικοί οι μετανάστες από τη Δευτέρα… Σταματούν τη σίτιση τα catering
pikpa-metanastes
Σοκ προκαλεί η απόφαση των ιδιοκτητών των δύο catering που σιτίζουν τους μετανάστες, να σταματήσουν από τη Δευτέρα να πηγαίνουν φαγητό στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών,  αφού τους οφείλονται τεράστια ποσά – έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο – και όπως καταγγέλουν στο LesvosNews.gr, έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά.
Οι ιδιοκτήτες των catering δήλωσαν στο LesvosNews.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΞΙΩΝΗΣ: «Έχουμε φτάσει στο αμήν… Μας οφείλονται χρήματα από τον Ιανουάριο… Ταϊζουμε ορισμένες φορές περισσότερους από 5.000 μετανάστες την ημέρα… Πόσο θα αντέχαμε οικονομικά και εν καιρώ κρίσης… Λυπάμαι αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους αλλά από τη Δευτέρα δεν θα έχω δυνατότητα να κάνω προμήθειες για να τους ταϊσω… Το δήλωσα από τώρα στον υπεύθυνο της αστυνομίας για να φροντίσουν να βρουν λύση.»
Μανώλης Τζανέτος: «Δυστυχώς έχουμε εξαθλιωθεί οικονομικά… Μας οφείλονται από την Πολιτεία πολλά χρήματα… Δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας… Αν δεν μας καταβληθούν άμεσα κάποια χρήματα δεν θα μπορέσουμε να σιτίσουμε πλέον τους μετανάστες…»
Να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό είχε σταματήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων, ένα ακόμα catering που σίτιζε τους μετανάστες.
   ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ                                   
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη στην οποία παρευρέθηκαν ,η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου , ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Διοικητής της 9ης Περιφ/κης Διοίκησης Λ.Σ., ο Αστυνομικός Δ/ντης Λέσβου, ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης, ο Γενικός Γραμ/τεας του Δήμου Λέσβου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου για ΜΚΟ, και  υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας και του Λιμενικού Σώματος.
Ο Αστυνομικός Δ/ντης Λέσβου καθώς και ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης ενημέρωσαν τον  Γενικό Γραμματέα καθώς και τους παρευρισκομένους για το άμεσο πρόβλημα μετακίνησης των μεταναστών, που έχουνε ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής, εκτός Λέσβου , επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί ο  αριθμός των αφίξεων και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων στα πλοία  για την μετακίνηση αυτών εκτός Λέσβου, καθώς υπερκάλυψη των χώρων διαμονής .
Άμεσα ο Γεν. Γραμ/τεας κ. Ιωάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης , και ενώ η σύσκεψη διαρκούσε , επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπούργο Ο.Υ.Ν.Τ. κ. Θ. Δρίτσα και τον ενημέρωσε σχετικά .              Ο Ανπλ. Υπουρ. Ο.Υ.Ν.Τ κ. Δρίτσας ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα ότι ήδη έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα αυτό και εντός της ημέρας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και το θέμα της παραμονής των μεταναστών σε χώρο προσωρινής διαμονής για αναμονή μέσου μεταφοράς εκτός Λέσβου , ο Γεν. Γραμ/τεας κ. Ιωάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης επικοινώνησε με τον Γεν. Γραμ/τεα  Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο προκειμένου να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό σκηνών, τουλάχιστον 120 μεγάλου μεγέθους και του σχετικού υλικού.
Συγχρόνως ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με την εκκλησία και με φορείς για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου , έτσι ώστε με την συνεργασία του Δημάρχου Λέσβου να διαμορφωθεί χώρος προσωρινής αναμονής των μεταναστών που ήδη πλέον έχουνε ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής και είναι υπό αναχώρηση.
metanastes-limani-52
metanastes-limani-53
metanastes-limani-54
metanastes-limani-55
metanastes-limani-56
metanastes-limani-57
metanastes-limani-58 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com