Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βουλευτής προτείνει την κατάληψη στρατοπέδου ! ...


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το απόγευμα της Δευτέρας η συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού Αλεξάνδρας Τσανάκα με θέμα το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε αιφνιδίως κώλυμα. Ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει σε οτιδήποτε έχει σχέση με το «Ασημακοπούλου» μιας κι είναι σε εκκρεμότητα από τον Μάρτιο κι άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αλεξάνδρα Τσανάκα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν υποκρύπτεται κάτι ύποπτο πίσω από της στάση του υπουργού, παρόλα αυτά φοβάται ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου ΤΑΙΠΕΔ θα ενταχθούν και τα άδεια στρατόπεδα προς ιδιωτικοποίηση. Διαφαίνεται δηλαδή πρόθεση αξιοποιήσεως των ανενεργών στρατοπέδων μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων, ενώ βάσει των στοιχείων που ήρθαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη. Εκτιμώντας το Υπουργείο Άμυνας την ακίνητη περιουσία του συμπέρανε ότι μπορεί να εισπράττει ετησίως ποσό 1,1 δις ευρώ. Έσοδα που θα προωθηθούν στους εργαζομένους των ενόπλων δυνάμεων και τα μετοχικά τους ταμεία.
Κατά την κ. Τσανάκα επομένως τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, όπως ομοίως δεν είναι ενθαρρυντική η απουσία και η σιωπή του κ. Καμμένου. Η βουλευτής λοιπόν σκέπτεται ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα πρέπει να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες από την τοπική κοινωνία της Καβάλας προς την κατεύθυνση κατάληψης κάποιων χώρων. Εάν σ’ αυτή την πρωτοβουλία μπορέσει να βοηθήσει και ο δήμος Καβάλας τότε ακόμη καλύτερα. Η επίκαιρη ερώτηση της κ. Τσανάκα αφού δεν απαντήθηκε παραμένει σε εκκρεμότητα και θα επιζητά μια απόκριση από τον υπουργό κάθε Δευτέρα.








proininews.gr














 http://espekm.gr/home/?p=8907








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com