Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Θα απουσιάσουν τα μεγάλα ονόματα από τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας λόγω κρίσης ...


Δεν θα υπάρχουν και τα χρηματικά έπαθλα του παρελθόντος - Οι διοργανωτές ποντάρουν στους ερασιτέχνες δρομείς και περιμένουν πάνω από 16000.

H εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου με τα ρημαγμένα χωράφια κλειστά εστιατόρια και τις άδειες βιτρίνες κατά μήκος αντικατοπτρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας γράφει η Washington Post.
Και η αμερικάνικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι θα επηρεαστεί ο κλασικός μαραθώνιος του Νοεμβρίου, καθώς δεν θα προσκληθούν τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. Κάτι που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Τρίτη, ότι δεν θα προσκαλέσουν τους κορυφαίους δρομείς, ούτε θα έχουν το χρηματικό έπαθλο που θα μπορούσε να τους δελεάσει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η απουσία των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων δύσκολα θα προσθέσει περισσότερο άγχος σε μία χώρα που περισσότερο νοιάζεται για το αν οι συντάξεις θα αναπροσαρμοστούν.
Αντίθετα, ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να προσπαθήσει να δώσει ηθική και συναισθηματική υπόσταση στον μαραθώνιο της 8ης Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας αναφέρει ότι «δρομείς από όλο τον κόσμο θα τρέξουν για συμπαράσταση στον λαό της Ελλάδας που δοκιμάζεται».
Υπάρχει επίσης μία ιστορική αύρα, που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Η διαδρομή του μαραθωνίου λέγεται ότι είναι αυτή που έτρεξε ο Φειδιππίδης το 490 π.Χ. για να ανακοινώσει στους Αθηναίους την ανέλπιστη νίκη των Ελλήνων κόντρα στους Πέρσες.
Οι διοργανωτές του μαραθωνίου είναι επίσης αισιόδοξοι όσον αφορά τη συμμετοχή των ερασιτεχνών δρομέων και προβλέπουν ότι θα είναι πάνω από 16000
. Τον περασμένο μήνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου γίνεται ο τερματισμός είχε πραγματοποιηθεί μία συγκέντρωση για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, έστω κι αν αυτό σήμαινε νέα μέτρα λιτότητας.
Τελικά, ο μαραθώνιος της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να έχει περισσότερο πολιτικό συμβολισμό απ’ ό,τι πραγματικά κόστη.
Τα χρηματικά έπαθλα θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με άλλους τέτοιους αγώνες.
Πέρσι ο νικητής του μαραθωνίου στην Αθήνα, ο Κενυάτης Kimutai Bett είχε πάρει 7000 ευρώ, ενώ στις γυναίκες, η νικήτρια Chemtai Yadaa, επίσης από την Κένυα είχε εισπράξει 5000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com