Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα: Νέα αήθης επίθεση Γιουνκέρ κατά Τσίπρα !!!


ΛΑΣΠΗ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά η παρέμβαση των δανειστών στα εσωτερικά της χώρας μας θυμίζει καταστάσεις... Βόρειας Κορέας.

Οι... εταίροι επιδίδονται σε έναν αγωνιώδη αγώνα για να πείσουν τους Έλληνες να ψηφίσουν “Ναι” στο δημοψήφισμα. Φτάνουν μάλιστα στα όρια της προπαγάνδας ξεστομίζοντας ασύλληπτα ψεύδη που αφορούν ακόμα και τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο... φιλέλληνας κ. Γιουνκέρ, ο οποίος μετά το διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό και την έκκληση για να ψηφίσουμε “Ναι” (με ποιο δικαίωμα, αλήθεια;) τώρα επιτίθεται και στον Αλ. Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι δεν ήθελε να φορολογήσει τον πλούτο στην Ελλάδα.
Μέσω του επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Σέλμαγερ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζει ότι όταν κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και... τόσο ενθουσιώδης.
Ο Σέλμαγερ παρέθεσε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.
«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης.
«Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν άλλο ένα από τα σχόλια του επικεφαλής της Κομισιόν που «ανέβηκε» στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ είχε πει: «Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει».
Σύμφωνα με τον Σέλμαγερ και με βάση τις δηλώσεις του Γιούνκερ, «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».
Φυσικά δεν μας διευκρινίζει τι θα πει ενθουσιώδεις... Έπρεπε να αρχίσει να χοροπηδάει από τη χαρά του; Τι ακριβώς σημαίνει ενθουσιώδης κ. Γιουνκερ;
Προφανώς ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έπαιρναν στα χέρια τους τα σκληρά μέτρα και χαμογελούσαν λέγοντας και ευχαριστώ. Ο Αλ. Τσίπρας μάλλον τους χάλασε τη σούπα διαβάζοντας τις προτάσεις τους.
Είναι βέβαιο ότι ο κ. Γιουνκέρ ψεύδεται και μάλιστα ασύστολα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Έλληνας πρωθυπουργός που έχει θέσει ως πρώτο στόψο να επομιστούν τα βάρη οι έχοντες να ήταν αρνητικός στη φορολόγηση του πλούτου. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται παράλληλα από μια αριστερή ιδεολογία που δεν του επιτρέπει να μην είναι... ενθουσιώδης σε προτάσεις φορολόγησης του πλούτου.
Μετά συγχωρήσεως, κύριε Γιουνκέρ, αλλά πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης μας λέτε τα ίδια ψέματα! Απαιτείτε και εκβιάζετε μαζί με τους δανειστές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά μετά βγάζετε έξω την ουρά σας λέγοντας ότι εσείς ποτέ δεν τις ζητήσατε. Ναι, εσείς ζητήσατε μόνο μεταρρυθμίσεις, μόνο που κάθε μέρα πέφτουμε πάνω σε άνεργους αλλά δεν πετύχαμε καμία μεταρρύθμιση...
Συνεχίστε τα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία και θα πάρετε την απάντησή σας την Κυριακή από τον ελληνικό λαό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com