Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

BINTEO--YΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:"Αναγκάζομαι να επιλέξω το μικρότερο κακό…"

“Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίφαση στη θέση που λέει ότι ορισμένες ρυθμίσεις είναι κακές αλλά αναγκάζομαι να επιλέξω το μικρότερο κακό” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση των Επιτροπών της βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
“Η κατάσταση ανάγκης είναι εξ ορισμού μια κατάσταση που έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κακά και δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Εάν μεταξύ δύο κακών, δεν προτιμούσα το μικρότερο, θα έπρεπε να προτιμήσω το μεγαλύτερο. Δεν το κάνω γι’ αυτό και δεν έχω συνειδησιακό πρόβλημα” σημείωσε, απαντώντας τόσο στην κ. Κωνσταντοπούλου που ανέφερε νωρίτερα ότι το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν υπουργοί που αντιτάσσονται ευθέως” όσο και στους κ. κ. Δένδια και Λοβέρδο.
“Είμαστε σε θέση να ψηφίσουμε επί της ουσίας ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση ανάγκης και επίσης να ακολουθήσουμε μια διαδικασία κοινοβουλευτική που επίσης είναι εξαιρετικά σύντομη. Προσωπικά θα ήθελα πολύ και τα δύο να μην συνέβαιναν” ανέφερε, λέγοντας ότι σέβεται τη διαφωνία.
Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι φοβάται το ενδεχόμενο Grexit και έλλειψης χρημάτων “και για αυτό δεν έχω κανένα συνειδησιακό πρόβλημα με το να υποστηρίζω τις θέσεις που ακούσατε προηγουμένως”. “Αυτό φοβάμαι και αυτό προσδιορίζει τις επιλογές μου. Δεν βλέπω καμία αντίφαση στο να λέω ότι υπάρχουν κάποια θέματα σε αυτό τον κώδικα στα οποία βλέπω σημαντικά προβλήματα, δεν τα πιστεύω, αλλά τον κώδικα στο σύνολο του τον θεωρώ σαν ένα κείμενο που κάλλιστα μπορεί να περάσει από εδώ και να σταθεί.
Επομένως επειδή ψηφίζω με αυτή τη διαδικασία που μου επιβάλει να δω το σύνολο, προτείνω αυτή τη στιγμή μια ψήφο που πιστεύω ότι και ενόψει των ιστορικών περιστάσεων είναι αναγκαία αλλά και αναφέρομαι σε ρυθμίσεις που δεν είναι στο σύνολό τους προβληματικές. Κάποιες είναι αλλά και σε αυτές έχω την υποχρέωση της εφαρμογής και τη δυνατότητα να συνεχίσω να προσπαθώ να τις αλλάξω”, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr