Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ρωσία: Το ζήτημα του Κοσοβου και οι αναφορές στην Μεγάλη Αλβανία προκαλούν εντάσεις στα Βαλκάνια ...

To Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μέσο ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ Κόσοβου και ΠΓΔΜ, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή που σχετίζεται και με τις αξιώσεις της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».
«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ- Σερβίας, όπου ομάδα ενόπλων πήραν τον έλεγχο του συνοριακου φυλάκιου στην περιοχή Γκουσνιτσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, την οποία δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα «Jurnal», και την οποία επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
«Το περιστατικό αυτο αποδεικνύει ότι σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων εξακολουθούν να υπάρχουν βαθιές εθνοτικές εντάσεις… Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η σοβαρή έλλειψη του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, και η συνέπειες του άλυτου αυτού προβλήματος στο σύνολό του», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί περισσότερο, καθώς και η συνεχής αναφορές στην “Μεγάλη Αλβανία”. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες των κρατικών αρχον της ΠΓΔΜ, θα αποκαταστησουν την τάξη στην προβληματική περιοχή της χώρας, και θα αποκτήσουν την απαραίτητη διεθνή υποστήριξη», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλούνται τα αλβανικά ΜΜΕ.




















www.himara.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com