Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Για «ορδές λαθρομεταναστών» μίλησε ο Σαμαράς. Θα επέμβει ο εισαγγελέας; ...


Μια φράση του Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ ήταν αρκετή για να δείξει το μέγεθος της επιλεκτικότητας και της υποκρισίας που διέπει, δυστυχώς, μέρος της Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ μιλώντας στη Βουλή μίλησε για «ορδές λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τις πόλεις». Πέρα από την οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση του μείζονος αυτού ζητήματος, θα αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε τι άλλο «περίεργο» υπάρχει σε αυτήν τη φράση. Το «περίεργο», λοιπόν, είναι ότι δεν διατάχθηκε κάποια έρευνα για τα λεγόμενά του από κάποιον εισαγγελέα κατά του ρατσισμού, όπως έγινε για φυλλάδια που έγραφαν «έξω οι λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Σύμφωνα με την ακατανόητη αυτή λογική η επιθυμία να τηρηθεί ο νόμος και να φύγουν οι παράνομα εισελθόντες στη Χώρα μας αλλοδαποί, καθώς  και ένα πολιτικό σύνθημα, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν και από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης. Αντιθέτως, ο ξεκάθαρα μειωτικός χαρακτηρισμός «ορδές» για τους λαθρομετανάστες καθώς και ο άλλος χαρακτηρισμός «κατακλύσει», που υποδηλώνει το ασφυκτικό περιεχόμενο της παρουσίας τους, φαίνεται ότι δεν απασχολεί τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Μεταφέρουμε αυτή την αντιπαράθεση ενός συνθήματος φέιγ-βολάν και μιας φράσης του Σαμαρά, ακριβώς για να δείξουμε σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει φτάσει η υποκρισία και η επιλεκτική ευαισθησία. Μια πολιτική θέση, η οποία δεν εμπεριέχει ίχνος προτροπής προς βία ή άλλου είδους παράνομες πράξεις, ποινικοποιείται. Αντιθέτως, τα ίδια (και βαρύτερα) λόγια από τον Σαμαρά περνούν εντελώς απαρατήρητα. Δυο μέτρα και δυο σταθμά, δηλαδή…

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com