Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Γαλλία (φωτο-video) ...


Έχει σοκαριστεί η κοινή γνώμη από τις ψυχρές εκτελέσεις ανθρώπων του Γαλλικού τύπου από μουσουλμάνους. 
Διαβάστε τις αντιδράσεις σε διάφορες χώρες όπως μεταδίδουν τα ειδησιογραφικά πόρταλ
705432-des-pompiers-et-des-policiers-sont-rassembles-le-7-janvier-2014-devant-le-siege-de-charlie-hebdo-a-p
ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε “με τον εντονότερο τρόπο” την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.
“Όλοι στον Λευκό Οίκο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή”, είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC.
-
Η Κομισιόν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασε την “βαρβαρότητα” της επίθεσης, χαρακτηρίζοντάς της “απαράδεκτη πράξη”.
“Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τη βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους, ως ανθρώπους και Ευρωπαίους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γιούνκερ.
dimosiografoigallia
Η Γερμανία

Η Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα το μακελείο, χαρακτηρίζοντάς την επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου.
«Αυτή η απεχθής ενέργεια δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον των ζωών των Γάλλων πολιτών και της ασφάλειάς τους», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ανακοίνωσή της.
«Ήταν επίσης μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, θεμέλια του ελεύθερου και δημοκρατικού μας πολιτισμού. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε η καγκελάριος. Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε την επίθεση «ένα απίστευτα βίαιο έγκλημα».
25
Η Ισπανία

Και η Μαδρίτη καταδίκασε «τη χυδαία και δειλή τρομοκρατική ενέργεια» εναντίον του Charlie Hebdo και υπερασπίστηκε την ελευθερία του Τύπου ως «ένα θεμελιώδες δικαίωμα».
«Πληροφορηθήκαμε με τρόμο τα νέα για τη χυδαία και δειλή τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον των γραφείων του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι», αναφέρει η ισπανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
«Η κυβέρνηση, εξ ονόματος του ισπανικού λαού, εκφράζει την καταδίκη της με τον πιο έντονο τρόπο», προσθέτει.
Η Ισπανία «υπερασπίζεται σήμερα με τον πιο σαφή τρόπο από ποτέ την ελευθερία του Τύπου ως ένα θεμελιώδες και αμετάκλητο δικαίωμα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η Ρουμανία
Βαθιά σοκαρισμένος από την είδηση του χτυπήματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
“Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης στο Παρίσι. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον γαλλικό λαό” έγραψε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στον λογαριασμό του στο Twitter.




















http://www.makeleio.gr/?p=249600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com