Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το δολάριο "κυριεύει" τον κόσμο ...


Ο εξελίξεις δικαιώνουν τη στήλη μας: όταν εμείς γράφαμε για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα υποστεί η Μόσχα εξαιτίας του οικονομικού εμπάργκο, κάποιοι μας μίλαγαν για τους ρώσους μεγαλοεπενδυτές όπως ο Σαββίδης που θα σώσουν την οικονομία μας.

Εμείς δεν γλύφουμε και δεν λέμε ευχάριστα λόγια του αέρα, ότι έχουμε συντάξει αποτελεί κείμενο έρευνας και ανάλυσης.
Ιδού λοιπόν που βρισκόμαστε σήμερα: Το δολάριο καλπάζει έναντι του ευρώ, το ρούβλι έχει βρεθεί σε ελεύθερη πτώση και η γερμανική οικονομία αρχίζει και βλέπει το οικονομικό της μέλλον ποιο αβέβαιο από ποτέ. Για αυτόν τον λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λειτουργεί με αυτόνομους δρασκελισμούς από το Βερολίνο.
Μια ακόμη οικονομική φούσκα είναι αυτή της κινέζικης οικονομίας. Το κινέζικο κράτος παρά τις ενέσεις ρευστότητας στην αγορά του, δείχνει ανήμπορο να συνεχίσει δυνατά το διεθνή ανταγωνισμό.
Άλλη λοιπόν μια βλακεία η υπόθεση των κινέζων επενδυτών.
Κοράκια που ψάχνουν να αγοράσουν σχεδόν τζάμπα ότι έχει απομείνει από τον εθνικό πλούτο και κάθε άλλο παρά επενδυτές είναι οι διάφοροι τυχάρπαστοι που εμφανίζονται ως σωτήρες.
Αντίθετα η αμερικανική οικονομία δείχνει ότι και χωρίς πολέμους μπορεί να αποτελεί τη μόνη παγκόσμια υπερδύναμη, αφού το δολάριο αντέχει ακόμη και στον ποιο δύσκολο Μαραθώνιο, όταν άλλες οικονομίες αποδεικνύονται φούσκες.
Αυτά τα λίγα για σήμερα. Και περιμένω να ακούσω και πάλι αυτά τα εξυπνόπουλια που κάνουν λόγο για δουλειές του αέρα τη στιγμή που η χώρα μας ανήκει στο δυτικό κόσμο και μπορεί να κερδίσει τα μέγιστα εθνικά οφέλη από την ενίσχυση διακρατικών σχέσεων, όχι με τυχάρπαστους, αλλά με σοβαρούς οικονομικούς κολοσσούς.









































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com