Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ...


Πλήθος κόσμου στην προεκλογική ομιλία στην Κόρινθο. 
Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου εμφανίστηκε από την Κόρινθο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Ελλάδα επιτέλους είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο. Η Ελλάδα, η ταλαιπωρημένη και ταπεινωμένη από τα μνημόνια, σηκώνει το κεφάλι και στέκεται ξανά στα πόδια της. Η Ελλάδα προχωράει. Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «κανένας και καμιά, δεν μπορεί να φοβερίσει για το μέλλον. Μια χούφτα άνθρωποι, μονάχα, έχουν απομείνει να φοβούνται το μέλλον. Εκείνοι που επιμένουν στο παλιό, γιατί με το παλιό θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν. Ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά του παρέα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το μνημόνιο τελειώνει και μαζί του τελειώνει και το πολιτικό προσωπικό που το υπηρέτησε και το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
«Το τρίγωνο της αμαρτίας: Κόμματα, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα που χρεοκόπησαν την χώρα», είπε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κομματικά ακόμα και το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. «Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Έκανε στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας του ακόμη και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Ξεκίνησε από τη γαλλική τραγωδία, πήγε στους τζιχαντιστές και στον φράχτη, πέρασε από τον Έβρο, πάτησε επί 12 δολοφονημένων στο Παρίσι και κατέληξε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν λέγεται χυδαιότητα πολιτική. Αν αυτός δεν είναι ο πιο ωμός ακροδεξιός λόγος. Αν αυτό δεν είναι περιφρόνηση στα αθώα θύματα και στο δράμα μιας χώρας. Τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως το πρωθυπουργικό περιβάλλον επένδυσε το τελευταίο διάστημα σε τρία πράγματα: Στην φυγή καταθέσεων. Στο Grexit. Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. «Και τα τρία τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Τα έφαγε μαζί με τον φόβο που προσπαθεί να σπείρει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ήρθε η ώρα να το πούμε ξεκάθαρα: Το Grexit, μας τελείωσε, δεν υπάρχει. Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit. Δεν υπάρχει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπάρχει έξοδος του Σαμαρά από την εξουσία».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ στήνεται σιγά –σιγά σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στον νότο, παντού, ένα δυναμικό, ριζοσπαστικό και πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρει σάρκα και οστά η ελπίδα εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός, αλλαγή στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά προκάλεσε σε debate τον Α. Σαμαρά. «Του ζητώ εκ νέου να προσέλθει σε ένα debate, όπου θέλει, με όποιον συντονιστή θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Να συγκρίνει ο κόσμος τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο λαός ακουμπά τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν την κατρακύλα.
«Ακούνε το πρόγραμμά μας. Τα 7 σημεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης:
1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
2. Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
4. Επίδομα για στέγαση σε 25.000 οικογένειες.
5. Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
6. Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
7. Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
Και αυτά δεν είναι παροχές. Είναι το χρέος μας για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Για να ξαναγίνει η 'Ελλάδα κανονική χώρα, ευρωπαϊκή χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com