Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ-ΦΟΥΣΚΕΣ .....


"Βολές" κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξαπέλυσαν οι συνήγοροι των 36 αθωωθέντων στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου, επειδή είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Μάρτιο «αποκρουστική» την απόφαση.

 Για την επίμαχη απόφαση, με την οποία αθωώθηκαν συνολικά 42 πρόσωπα, εκ των οποίων 6 απεβίωσαν στην πορεία, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε προτείνει την αναίρεση της εκτιμώντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Σήμερα (Τρίτη 20 Ιανουαρίου) στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του κ. Βουρλιώτη, με τους δικηγόρους των 36 να υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν ήταν απλά ένα ολίσθημα κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά παρέμβαση που δημιουργεί ζήτημα παράβασης των αρχών της δίκαιης δίκης και παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας τόσο των κατηγορούμενων όσο και της αμεροληψίας του δικαστηρίου.
Ως απάντηση στις αιτιάσεις αυτές ο πρόεδρος του Ποινικού Τμήματος του Άρειου Πάγου Γεώργιος Γεωργέλλης, επεσήμανε ότι οι λόγοι αναίρεσης αφορούν έλλειψη αιτιολογίας και όχι τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Το δικαστήριο δεν επηρεάζεται από αυτά», τόνισε.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του. Σε περίπτωση πάντως που γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, τότε και οι 36 θα δικαστούν από μηδενική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com