Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αισιοδοξία Πούτιν για τις Ελληνικές εκλογές! ...


Τα Ελληνικά κυβερνητικά κόμματα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την εκλογή Προέδρου και την συγκέντρωση των 180 εδρών, τα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν σχέση με δουλειές του δημοσίου,  εκβιάζουν την λαϊκή ετυμηγορία με απειλές περι ολοκληρωτικής καταστροφής σε περίπτωση εκλογών!
Ακόμη κι ο ίδιος ο Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ,  για πρώτη φορά παρενέβην θεσμικά στις δημοκρατικές διαδικασίες χώρας μέλους της ΕΕ, παίρνοντας θέση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, πράγμα αδιανόητο για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης!
Υπάρχει όμως που είναι αισιόδοξος και δεν είναι άλλος από τον Βλαντιμιρ Πούτιν!
Από την εποχή της προσέγγισης των δυο χωρών Ελλαδος – Ρωσσίας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή και της πολιτικής των Αγωγών, ο ελληνισμός από το 2009 έχει κάνει στροφή 180º μοιρών απέναντι στην Ρωσσία και τα άλλα ορθόδοξα κράτη της Ευρώπης όπως Σερβία και Ρουμανία και έχει προσδεθεί μαζί με την Βουλγαρία και την Κύπρο στο άρμα της Γερμανίας και έμμεσα των ΗΠΑ που ελέγχουν  τις εξελίξεις μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ιδιαίτερα η ανθελληνική πολιτική του Αναστασιάδη στην Κύπρο έσπασε μια συμμαχία με την Ρωσσία περίπου 60χρόνων με την αυτοκτονική απόφαση να υπογράψει μνημόνιο με την Τρόικα.
Ο Βλαντιμιρ Πούτιν έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος και αντίθετα με τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ και της ΕΕ να πιστεύει ότι οι εκλογές όχι μόνο δεν θα καταστρέψουν την Ελλαδα, αλλά θα του δώσουν και την ευκαιρία να επανέλθουν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσσίας στις προ του ΔΝΤ εποχές.
Φυσικά η Ρωσσία το κάνει για τα συμφέροντά της, αλλά αυτά ταυτίζονται περισσότερο με τα συμφέροντα της Ελλάδας, παρά τα συμφέροντα της Γερμανίας που θέλει μια υπανάπτυκτη και διαλυμένη Ελλάδα-δορυφόρο του Βερολίνου.
south_stream_servia_russia1
Ετσι η Ρωσσία από τις αρχές Δεκεμβρίου, πριν ανακοινωθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κάνει κινήσεις ματ με τον αγωγό South Stream , τιμωρώντας την ΕΕ που στήριξε την Ουκρανική Νεοναζιστική Κυβέρνηση και πρωτοστάτησε στην ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, τόσο που ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Γερμανίας Sigmar Gabriel δήλωσε «Για το σύνολο της Ευρώπης θα ήταν ωραίο αν το έργο (σ.σ.South Stream) δεν ήταν νεκρό. Απλά πρέπει να ελπίζουμε ότι όταν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βελτιωθούν μετά το εμπάργκο θα υπάρχουν ελπίδες»
Η μόνη χώρα που βγήκε κερδισμένη, μετά την ανθελληνική αποχώρηση της Ελλάδας του Γ.Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, από τα Ενεργειακά είναι η Τουρκία που προσφέρθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η Ελλάδα στην Ρωσσία.
Ο Πούτιν είναι σε αναμονή και μένει η επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση να λειτουργήσει επιτέλους υπερ των συμφερόντων της χώρας και όχι της Γερμανίας.
































http://www.hellasforce.com/blog/esiodoxia-poutin-gia-tis-ellinikes-ekloges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com