Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δρουν για την αποσταθεροποίηση της Θράκης ...


Η Ελληνική Θράκη αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας και ένα από τα τρία θέατρα πολέμου σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης. Τα άλλα δυο είναι το Αιγαίο και η Κύπρος.
Η παρουσία μουσουλμανικού πληθυσμού, σε συνδυασμό με τον τουρκόφωνο πληθυσμό της νότιας Βουλγαρίας που αποτελεί γεωγραφική συνέχεια της Θράκης, λειτουργεί μερικώς ως πέμπτη φάλαγγα ή ως εμπροσθοφυλακή της τουρκικής στρατηγικής στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην βορειοανατολική Ελλάδα.
Η συγκέντρωση τεραστίων τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Θράκη καταμαρτυρεί ότι αυτή η περιοχή αποτελεί μια μεγάλης σημασίας γραμμή επίθεσης στους σχεδιασμούς των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο της τουρκικής στρατηγικής για τα Βαλκάνια το προξενείο στην Κομοτηνή έχει δεσπόζουσα θέση και είναι σήμερα ένα εκ των σημαντικότερων τουρκικών προξενείων ανά τον κόσμο, όσον αφορά την χρηματοδότηση και την επάνδρωση. Σε αυτό το προξενείο εδρεύει πολυπληθές κλιμάκιο της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, η οποία από εκεί διευθύνει ένα μεγάλο δίκτυο πρακτόρων που στρατολογούνται από τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Δυτικής Θράκης και που είναι βέβαια Έλληνες πολίτες. Στο δίκτυο αυτό της ΜΙΤ συγκαταλέγονται τοπικά τουρκικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσα αυτά, εφημερίδες-ιστοσελίδες-ραδιόφωνα-τηλεοπτικοί σταθμοί, επιδοτούνται και χρηματοδοτούνται αδρά από το τουρκικό προξενείο, ενώ οι υπεύθυνοι και υπάλληλοι αυτών των μέσων είναι πράκτορες της Τουρκίας.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το δίκτυο των πρακτόρων και πληροφοριοδοτών της ΜΙΤ στην Δυτική Θράκη απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια μια ιδιότυπη «ανοχή» και «ελευθερία κινήσεων».
Ως ελάχιστη απόδειξη των ανωτέρω αναφέρουμε την ύπαρξη τουρκικής ιστοσελίδας με τον τίτλο «Bati Trakya» (Δυτική Θράκη), η οποία πληροί όλους τους όρους αντεθνικής και προδοτικής δράσης εις βάρος της Ελλάδας. Σχετικά με αυτή την ιστοσελίδα έγινε η ακόλουθη ερώτηση από τον πολιτικό κρατούμενο - βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Χρήστο Παππά.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Αντεθνική τουρκική ιστοσελίδα της Κομοτηνής προτρέπει σε απόσχιση της Δυτικής Θράκης»
Η ιστοσελίδα  www.batitrakya.org  αναρτάται στο διαδίκτυο στην τουρκική γλώσσα έχοντας ως έμβλημα χάρτη που εμφανίζει την Ελληνική Δυτική Θράκη ως αυτόνομο-ανεξάρτητο κράτος, ενώ την σελίδα της «κοσμεί» επίσης σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης». Όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις της, σκοπός της είναι η απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελληνική επικράτεια και η δημιουργία ανεξάρτητου τουρκικού κρατιδίου στο πλαίσιο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» στην οποία πιστεύουν, ως γράφουν, οι υπεύθυνοι αυτού του ιστολογικού μορφώματος. Ως διεύθυνση και στοιχεία της ιστοσελίδας δίδονται στην τουρκική γλώσσα τα ακόλουθα (στην παρένθεση η μετάφραση): Posta Kodu: 69100 (Ταχ. Κώδικας) Sehir: Gumulcine (Πόλη Gumulcine, δηλαδή Κομοτηνή στην τουρκική χαρτογράφηση), Ulke: Bati Trakya (χώρα, πατρίδα Δυτική Θράκη, η λέξη Ulke στην τουρκική έχει διπλή σημασία). Η ιστοσελίδα έχει ως χορηγούς τουρκικές επιχειρήσεις της Κομοτηνής και των γύρω περιοχών, η δε επισκεψιμότητα της ανέρχεται σε περίπου 20.000 μηνιαίως, προφανώς από μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ διαθέτει και web τηλεόραση και web ραδιόφωνο.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Γνωρίζουν την ύπαρξη της αντεθνικής αυτής ιστοσελίδας;
  • Ποιες ενέργειες έχουν κάνει ή θα κάνουν για την απαγόρευση της ιστοσελίδας λόγω της ξεκάθαρης αντεθνικής και αποσταθεροποιητικής της δράσης;
  • Γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρηματοδοτείται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και συνεπακόλουθα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες;
  • Ποιες νομικές ή άλλες ενέργειες θα αναλάβουν κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας και τι σκοπεύουν να πράξουν στο μέλλον για να αποφευχθούν τέτοιες αντεθνικές και προδοτικές ενέργειες από  μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες;
Αθήνα, 19/11/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com