Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η φόρτιση του κινητού στο υπνοδωμάτιο οδηγεί σε αύξηση του βάρους ...


Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου στο υπνοδωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Αυτό οφείλεται στο ότι το τεχνητό φως από τις οθόνες του τηλεφώνου, των λαμπτήρων στο δρόμο, το laptop ή την τηλεόραση, σταματά την παραγωγή ορμόνης που καταπολεμά την παχυσαρκία.
Σύμφωνα με την έρευνα του University of Granada, πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε παχύσαρκους ποντικούς ανακάλυψαν ότι η αυξημένη κατανάλωση μελατονίνης, που είναι αναγκαία για τη ρύθμιση του ύπνου και αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες που ενισχύει το μεταβολισμό, τους οδήγησε να χάσουν βάρος και καταπολέμησε τον διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στους ανθρώπους.
Ο ερευνητής, καθηγητής Ahmad Agil, δήλωσε ότι η επιδημία παχυσαρκίας- κατά κύριο λόγο- προκαλείται από την αποτυχία των ανθρώπων να προσαρμοστούν στο σύγχρονο περιβάλλον, τον καθιστικό τρόπο ζωής, τη μεγαλύτερη κατανάλωση κατεργασμένων τροφών με υψηλές θερμίδες και την υπερβολική έκθεση σε τεχνητό φωτισμό που μειώνει τα επίπεδα μελατονίνης.
Η ορμόνη περιέχεται σε ιδιαίτερα υψηλές ποσότητες στα καρυκεύματα, τα βότανα, το τσάι, τον καφέ, τα φρούτα, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

Πηγή:
"Journal of Pineal Research"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com