Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ “ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΙ” ΜΕ ΤΟ “ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-”Όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα


Τώρα ως προς το σκέλος του ασφαλιστικού το e-mail του τρόμου περιέχει δύο πολύ ισχυρές "κόκκινες γραμμές" οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν χωρίς να πέσει η κυβέρνηση. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν γίνονται αποδεκτές από τα δύο κόμματα, αλλά και γιατί όπως εκτιμάται δεν πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή.

Πρόκειται για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης από την 1 Ιανουαρίου 2015 που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων σε ποσοστό από 20 ως και 30% και για τη μείωση των κονδυλίων που θα διατεθούν για το ΕΚΑΣ.

Στη δεύτερη "κόκκινη γραμμή" η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι η εσωτερική αναδιανομή μεταξύ των δικαιούχων ώστε να γίνει δικαιότερη η κατανομή του ΕΚΑΣ.

Στα άλλα θέματα του ασφαλιστικού γίνονται αποδεκτές οι αλλαγές, όπως η σταδιακή αύξηση μετά το 2019 των ορίων συνταξιοδότησης ώστε κανένας να μην παίρνει σύνταξη πριν από τα 62 χρόνια, η αύξηση των ενσήμων από τα 4.500 στα 6.500 για να πάρει ένας εργαζόμενος την κατώτερη σύνταξη και η διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στις προτάσεις περιλαμβάνεται και εκείνη που ήδη έγινε στο Παρίσι για πάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις για δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com