Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΥΙΖ--"Πόθεν" η κυβερνητική αισιοδοξία για εκλογή ΠτΔ; - Στο "πόθεν έσχες" ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης...



 ΟΙ "ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΡΟΕΣ" ΚΑΙΝΕ ΚΟΣΜΟ...

Που οφείλεται η αισιοδοξία που εκφράζεται ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ή ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης για "Σίγουρη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή";
Ισως η απάντηση να βρίσκεται σε ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί σύμφωνα με το οποίο "Το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα τον εκλέξει η Βουλή αλλά το ... ΣΔΟΕ".
Και το οποίο συνοδεύεται από την φημολογία ότι η υπόθεση με την αποκάλυψη των εκατομμυρίων ευρώ από παράνομες προμήθειες οπλικών συστημάτων σε λογαριασμούς εξωχώριων εταιρειών, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ήταν απλά η προειδοποίηση σε έτερο ηγετικό στέλεχος κόμματος το οποίο είναι εντός της Βουλής - αντίθετα με το ΛΑΟΣ που ήταν εκτός Βουλής και η ... παρά λίγο επανένταξη του Γ.Καρατζαφέρη στη ΝΔ, έμεινε στο "παραλίγο"...
Συνεπώς, λοιπόν, το "κάψιμό" του ήταν ανέξοδο.
Το θέμα είναι ότι από την στάση του κόμματος αυτού στο οποίο ανήκει το ηγετικό στέλεχος που έχει "εγκλωβιστεί" θα καθοριστεί το αν θα εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας.
Αυτή λοιπόν η "προειδοποίηση" προς το ηγετικό στέλεχος, συνοδευόταν από ονόματα εξωχώριων εταιρειών και αριθμούς λογαριασμών του ιδίου, "φορτωμένων" με επίσης, πολλά-πολλά εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα από τις ίδιες γαλλικές πηγές.
Και εδώ υπάρχει πιθανή εμπλοκή έτερου γαλλικού γκρουπ, πλην της Kestrel των Α.Τσάτσου και του Σ.Κομνόπουλου (ο οποίος είναι και μέτοχος στα ναυπηγεία Ελευσίνας, με πολύ κακές όμως σχέσεις, με τον ισχυρό άνδρα των ναυπηγείων Ν.Ταβουλάρη)..
Είναι σαφές ότι στην περίπτωση Γ.Καρατζαφέρη έχουμε εμπλοκή υπηρεσιών οι οποίες ανακάλυψαν αυτό που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να αποκαλύψουν το 2011 όταν ο Γ.Καρατζαφέρης στήριζε (με ποια ανταντάλλαγματα άραγε;) τη "μαύρη κυβέρνηση" του Λ.Παπαδήμου.
Ξένων υπηρεσιών, όχι ελληνικών.
Οι οποίες έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά και αποφυγής των εκλογών στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο, για μία σειρά λόγων (ανησυχία για την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να απειλήσει με στάση πληρωμής αν δεν δώσουν τις υπόλοιπες δόσεις, να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο και να κλυδωνιστεί η ευρωζώνη κλπ. κλπ).
Αυτοί λοιπόν εντόπισαν εύκολα τις "γαλλικές ροές". Και αυτές δεν αφορούσαν μόνο τον Γ.Καρατζαφέρη (στους λογαριασμούς του οποίου υπάρχουν και "γερμανοαραβικές ροές"). Αλλωστε τα λεφτά είναι πολλά για να αφορούν μόνο τα AS332 Super Puma και βέβαια δεν αφορούν εξαγορά "υπογραφής" αλλά υποστήριξης και "σιωπής", όπως συνθιίζεται στο σάπιο πολιτικό σύστημα που πρώτα πτώχευσε με την κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά ξεπούλησε με την κυβέρνηση Παπαδήμου και εν συνεχεία με την κυβέρνηση Σαμαρά την χώρα.
Εν πάση περιπτώσει οι φήμες λένε ότι "έχουν δεμένο χειροπόδαρα" το εν λόγω ηγετικό στέλεχος (συμπτωματικά: Και αυτός ήθελε να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως και ο Γ.Καρατζαφέρης, τρομάρα του...). Και κατ'αυτό τον τρόπο έχουν "δεμένες" και τις ψήφους του κόμματός του με την απλή μέθοδο του εκβιασμού (εδώ κάνουν λάθος σε μεγάλο ποσοστό)...
Εχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά μέχρι τον Φεβρουάριο. Και όλα αυτά πάντα για να γίνει κάτι που δεν θέλουν οι πολίτες: Να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία.
 


















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com