Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Reuters: Το Plan B των Γερμανών για πιθανή κυβέρνηση Τσίπρα ...



Τις αντοχές της Ευρωζώνης θα δοκιμάσει η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, γράφει το Reuters σε νέα εκτενή ανάλυσή του για τη χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τις δειλές ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, η σημερινή πολιτική κατάσταση ίσως να μην αντέξει πολύ ακόμα.
Την ίδια στιγμή, το Reuters αναφερόμενο στο ενδεχόμενο, τόσο των πρόωρων εκλογών, όσο και την επικράτηση τελικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως θα είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα βαθιά εχθρικό στο πρόγραμμα της τρόικας θα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η «έλευση του ριζοσπάστη αριστερού στην εξουσία δεν θα πυροδοτήσει τώρα τον ίδιο πανικό που θα προκαλούσε τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν στα πρόθυρα μιας επανάστασης».
Το Βερολίνο έχει στρέψει διακριτικά τις κεραίες του προς τον Αλ. Τσίπρα, γράφει το δημοσίευμα, ελπίζοντας να κάνει πιο μετριοπαθή τον άλλοτε σπινθηροβόλο πολιτικό.
«Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν το Σαμαρά και το Βενιζέλο, αλλά εξετάζουν και επιλογές στο πλαίσιο του Plan B», λέει ο Jens Bastian, Γερμανός οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force.
Ανώτερη πηγή από το Βερολίνο λέει στο Reuters πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σκέφτεται η αντιπολίτευση», γιατί ενδέχεται να έρθει στην εξουσία.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια πιο πραγματιστική στάση, μετά τις καλές του επιδόσεις στις δημοτικές εκλογές. Και φέρνει σαν παράδειγμα τη Ρένα Δούρου, που παρά την αριστερή ρητορική της, έχει τηρήσει μια μετριοπαθή στάση και δεν έχει μπλοκάρει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που υπαγόρευσαν οι ξένοι πιστωτές.

 





















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com