Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Θα ψηφίσει "Μάϊκλ" ο Μάρτιν; Ο αμερικανός αρχηγός θα κρίνει την εκλογή στο NATO ...



Οι απόψεις για το εγχείρημα του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου να διεκδικήσει την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, είναι “διχασμένες”.

Μέχρι πριν από μερικά 24ωρα η εκλογή Κωσταράκου φάνταζε εξαιρετικά πιθανή έως βέβαιη. Από προχθές όμως και ειδικά μετά από την υπόθεση της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ περί μισθολογίου η οποία αποσύρθηκε λίγο μετά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι τελείως διαφορετικό. Και οι περισσότεροι μιλούν πια για “δύσκολη αποστολή” με “άγνωστη κατάληξη”.

Ας μη γελιόμαστε, το ΄χουμε ξαναγράψει. Για τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον αποφασίζουν με ψηφοφορία οι Αρχηγοί των κρατών μελών της Συμμαχίας αλλά στην πραγματικότητα τον εκλέγουν οι ΗΠΑ! Ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΕΔ Μάρτιν Ντέμπσεϋ έχει εξαιρετική προσωπική σχέση με τον Κωσταράκο. Δεν σημαίνει ότι η εκλογή είναι εξασφαλισμένη αλλά σίγουρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. 

Είναι χαρακτηριστικό κι έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Ουάσινγκτον ότι ο Ντέμπσεϋ όταν μιλά με τον Κωσταράκο ή ακόμη κι όταν μιλά σ΄ άλλους γι΄ αυτόν τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα. Κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο Αρχηγό. Τον λέει βέβαια “Μάϊκλ” κι όχι Μιχαήλ αλλά …μικρό το κακό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν ο Μάρτιν θα ψηφίσει στις 20 Σεπτεμβρίου …Μάϊκλ. Γιατί αυτή η ψήφος θα τα κρίνει όλα.


























onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com