Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΝΑΛ ...


1.
Στα αζήτητα
Τον Αύγουστο του 2010, ο Παύλος Βογιατζής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της ΑΕΝΑΛ. Στις 13 Σεπτεμβρίου τού 2011, δηλαδή 8,5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για την υπόθεση της ΑΕΝΑΛ, ζητώντας την ποινική της διερεύνηση μεταξύ άλλων και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Φτάσαμε στα μέσα τού 2014 και ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ λιμνάζει. Η Δικαιοσύνη δείχνει να μη θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Το ΣΔΟΕ και η ΔΟΥ Μυτιλήνης δεν έχουν κάνει τους αναγκαίους ελέγχους.
Είναι εντυπωσιακή η ραθυμία με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ν.Μ.
Φυσικός διάδοχος
Ο Στρατής Τζιμής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της ΑΕΝΑΛ στο περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, υποστήριξε πως η Περιφέρεια ως φυσική διάδοχος της Νομαρχίας Λέσβου οφείλει να αποζημιώσει τους προμηθευτές, τους πιστωτές και τους εργαζομένους της εταιρείας για όλες τις απαιτήσεις που τους έχουν επιδικαστεί. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος για την απόδοση ευθυνών, όπως υποστήριξε. Ελπίζουμε η νέα περιφερειακή αρχή να ακούσει την πρότασή του.
Ν.Μ.
http://www.emprosnet.gr/blogs/ta-diktika/62227-ta-diktika-10814
2.
Η ΑΕΝΑΛ εξακολουθεί να διχάζει1 Αυγούστου 2014
«Έγιναν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές, αλλά αυτή που ξεχώρισε λόγω της απαράδεκτης επιχειρηματολογίας της, ήταν του Περιφερειακού Συμβούλου Β. Τεντόμα», σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής, αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη συζήτηση κατά την ενημέρωση από τον εκκαθαριστή της ΑΕΝΑΛ για την πορεία των εργασιών του που αφορά την εκκαθάριση του Lesvoshop.
«Ο Β. Τεντόμας, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησε να βάλει στην ίδια μοίρα αυτούς που έκαναν το σκάνδαλο, με εκείνους που το έστειλαν στη Δικαιοσύνη. Προφανώς παρασυρόμενος από την εμπάθειά του απέναντί μας, χρησιμοποίησε ψεύδη για να τεκμηριώσει ανυπόστατα επιχειρήματα.
Είπε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να προχωρήσει η υπόθεση του Lesvoshop, όταν γνωρίζει ότι εμείς ήμασταν αυτοί που βάλαμε ορκωτούς λογιστές, εμείς ήμασταν αυτοί που ενημερώναμε συνεχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο, εμείς ήμασταν αυτοί που στείλαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών λογιστών στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στον εισαγγελέα Εφετών και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και βέβαια στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Εμείς ήμασταν αυτοί που τοποθέτησαν εκκαθαριστή και ενημέρωσαν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 


http://www.dimokratis.gr/index.php?id=33144&view_option=subject\

3.

Η ανταπάντηση του Τεντόμα.


Aν ο κ. Περιφερειάρχης έχει στα χέρια του "τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών λογιστών" που, όπως λέει στην απάντηση του, έχει στείλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, στον εισαγγελέα εφετών και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και βέβαια στο Υπουργείο Εσωτερικών, ας τα δώσει και σε μας και ό,τι του καταλογήσαμε θα το πάρουμε πίσω.
Φοβόμαστε όμως ότι ο κ. Γιακαλής αποκαλεί σκόπιμα "αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών λογιστών" τη "συγκέντρωση δεδομένων και τη σύνταξη του Ενοποιημένου Ισολογισμού της 31.12.2010 της επιχείρησης" που είχε συνταχθεί από ορκωτό λογιστή τον Μάη του 2011 και που σαν τέτοια δεν υπεισήλθε καθόλου σε θέματα κακοδιαχείρισης. Δεν έχουμε να του πούμε τίποτα άλλο.

http://www.emprosnet.gr/article/62243-i-antapantisi-toy-tentoma






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com