Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αμερικανός πολιτικός ζήτησε επίσπευση μεταρρυθμίσεων στο στρατό ...




Η υπουργός Άμυνας, Μιμή  Κοντχέλι συναντήθηκε σήμερα με τον Jonathan Moore, διευθυντή του Γραφείου Υποθέσεων της Νοτιο-Κεντρικής Ευρώπης, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης,  συνοδεύονταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου.Κατά τη συνάντηση η Αλβανή υπουργός, Μιμή Κοντχέλι,  διαβεβαίωσε τον Moore ότι συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ότι «η πλειοψηφία του αλβανικού στρατού επέστρεψε στην αξιοπρέπειά του».
Η Κοντχέλι εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της χώρας της για τη συμβολή των ΗΠΑ και τη βοήθεια που παρείχε στην Αλβανία και ειδικότερα στους Αλβανούς, ώστε να ενταχθεί η χώρα στην Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία.Ο Jonathan Moore, συνεχάρη τον αλβανικό λαό για την επέτειο της ένταξης στο NATO, τονίζοντας ότι η Αλβανία, για τη Συμμαχία, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής.
Αναφέρθηκε στη συμμετοχή  της Αλβανίας στις ειρηνευτικές αποστολής που έγιναν υπό την αιγίδα του NATO και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίκεντρο των συζητήσεων στη συνάντηση ήταν οι μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Αλβανίας, κυρίως στον τομέα του Υπουργείο Άμυνας. Ενθάρρυνε την Αλβανή υπουργό για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι γενική κατεύθυνση πάντοτε είναι η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο σεβασμός στο κράτος δικαίου.
















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com