Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

 Γιατί «τρέμουν» στο Μαξίμου το σκάνδαλο των υποβρυχίων ......





Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση μήπως η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγήσει σε «ατύχημα»
Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο αν και το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει στην εξουσία την κυβέρνηση του Σαμαρά, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονος σκεπτικισμός αφού η υπόθεση των υποβρυχίων είναι τόσο “θολή” που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε ατύχημα».
H Δικαιοσύνη δηλώνει ότι βρήκε στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Όμως η κυβέρνηση, που γνώριζε τουλάχιστον από τον Μάιο τη δικογραφία, έσπευσε να κλείσει την Βουλή, με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι ευθύνες όσων υπουργών εμπλέκονται στο σκάνδαλο!
Πριν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο στις 4 Ιουνίου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή δύο δικογραφίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η πρώτη αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η δεύτερη την Proton Bank.
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που απέστειλαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ε. Βενιζέλου, πρ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρ. Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.»
Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από σχετικές ενέργειες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αποστείλει στους Εισαγγελείς Διαφθοράς όλα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και τα κατατεθέντα έγγραφα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18-12-2013.
“Ύποπτη” διαχείριση
Η οσμή σκανδάλου γίνεται πολύ πιο έντονη από τη διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση.
Αρχικά η δικογραφία έμεινε στον Άρειο Πάγο περίπου 1,5 μήνα, ενώ θα έπρεπε να διαβιβαστεί στον υπουργό Δικαιοσύνης. Όμως ακόμη και όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου την παρέλαβε, δεν την έδωσε αμέσως αλλά αντίθετα την έστειλε στη Βουλή μετά από έναν μήνα! Ενδεικτικό της χρονοτριβής είναι ότι η δικογραφία χρειάσθηκε έξι ημέρες για να φτάσει από το γραφείο Αθανασίου στη Βουλή!
Και (σύμπτωση;) την ημέρα που έφθασε στη Βουλή η δικογραφία (4 Ιουνίου), η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει η σύνοδος της ολομέλειας, επιφέροντας ως αποτέλεσμα την παραγραφή όλων των αδικημάτων με βάση τον νόμο περί υπουργών που είχαν τελεστεί έως και τον Ιούνιο του 2012.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου οδήγησε σε παραγραφή τις ποινικές ευθύνες των Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων!
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιουνίου ήταν η απολογία στη Βουλή του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που ενδιέφερε την κυβέρνηση. Μόλις ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή ομιλία, το Μαξίμου έκλεισε τη Βουλή...
Τι φοβάται ο Σαμαράς
Η τακτική του πρωθυπουργού να παρέχει συνεχώς κάλυψη προς τον Ευ. Βενιζέλο εκτιμάται ότι δεν θα του βγει σε... καλό!
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να αποδειχθεί βαρίδι για την κυβέρνηση, όχι μόνο για την κυβέρνησή του αλλά και για το εγχείρημα της “Νέας Ελλάδας” που εκτιμάται ότι αφορά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο φόβος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο για την υπόθεση του Σκαραμαγκά. Είναι και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Βενιζέλος, αλλά και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τα οποία μπορεί να επιφέρουν πλήγμα στην σημερινή κυβέρνηση και στο κύρος του Α. Σαμαρά.  
































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com