Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Για «προεκλογικό πυροτέχνημα» κατηγορούν την Φ. Γεννηματά οι Στρατιωτικοί ...





Σκληρή επίθεση εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κατά της αναπληρώτριας υπουργού εθνικής άμυνας Φώφης Γεννηματά με αφορμή τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρατιωτικών που φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.
Η ΠΟΕΣ χαρακτηρίζει μεν εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία της ΑΝΥΕΘΑ όμως υπογραμμίζει πως δεν κατανοεί «πώς νοείται διαβούλευση με υπηρεσιακούς φορείς και πώς αυτοί οι υπηρεσιακοί φορείς μπορούν να ρυθμίσουν θέματα που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, εκφράζοντας τους, χωρίς την ιδία αυτών συμμετοχή τους»
Οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί κάνουν λόγο μάλιστα για προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεις της ΑΝΥΕΘΑσημειώνοντας σε ανακοίνωση τους πως θεωρούν «ότι η ανακοίνωση της όποιας πρωτοβουλίας σας στο χρόνο και με τον τρόπο που αναδείχθηκε μόνο ως ακόμη ένα προεκλογικό πυροτέχνημα μπορεί να εκληφθεί και όχι ως πραγματική βούληση αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η όποια τροπολογία θα κατατεθεί την 28η Μαΐου 2014».
Όπως δε υπογραμμίζει η ΠΟΕΣ που στρέφει τα πυρά της και κατά του Υπουργείου Οικονομικών οι Στρατιωτικοί δεν εμπιστεύονται ούτε το οικονομικό επιτελείο γιατί όπως λένε εκτιμούν πως θα τους επιβαρύνει, αν υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο ασφαλιστικό τους, με ισοδύναμα μέτρα, αφού όπως αναφέρουν « η πάγια τακτική πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών, ειδικά τα χρόνια της δημοσιονομικής προσαρμογής που τα πάντα ελέγχονται από τους Τροϊκανούς δυνάστες μας, είναι τα ισοδύναμα»
Για αυτό και η ΠΟΕΣ ζητά από την ΑΝΥΕΘΑ να προβεί σε ανακοινώσεις για το αν το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης ισοδύναμα και εάν ναι ποια είναι αυτά, ενώ καλεί την Φ. Γεννήματα να τους κοινοποιήσει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: «την προτεινόμενη τροπολογία για γνώση από όλους τους στρατιωτικούς, ώστε να γνωρίζουμε, να αξιολογήσουμε και να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας, αναφορικά με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί αυτή η τροπολογία, αλλά και τη βάση στην οποία στηρίζεται αυτή, αξιολογώντας εάν είναι προς όφελος των στρατιωτικών, επαναφέροντας για πολλοστή φορά το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας». Τέλος σε συνέχεια του αιτήματος τους καταλήγουν σημειώνοντας πως «η ιστορία θα καταγράψει τις ενέργειες όλων μας και θα αποδώσει αυτό που αξίζουμε στο χρόνο και με τον τρόπο που πρέπει, ας γνωρίζετε όμως ότι η όποια αρνητική σας απέναντί μας στάση δεν οδηγεί πουθενά».
Κ. Α.








































http://www.paraskhnio.gr/gia-proeklogiko-pyrotexnima-katig/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com