Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αβραμόπουλος σε Νταβούτογλου: "Παίζετε με τη φωτιά στο Αιγαίο" - Τηλεφωνική επικοινωνία μετά από νυχτερινές παραβιάσεις ...





Νυχτερινές τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίο τηλεφώνησε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου αυτή τη φορά και του επισήμανε «πώς παίζετε με τη φωτιά».
Λίγο πριν το Πάσχα και με αφορμή τις τουρκικές έρευνες για το F-16 νότια της Χίου ο κ. Αβραμόπουλος είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογο του πώς η Άγκυρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική καθώς οι έρευνες γίνονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η νέα τηλεφωνική παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει το «Έθνος», μετά από «νυχτερινή επιδρομή» τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας που απογείωσε μαχητικά και αναχαίτισε τους «εισβολείς».
Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα έχει προσδώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στις προκλήσεις της στο Αιγαίο, αφενός με την επαναφορά των εμπλοκών μετά από δύο και πλέον χρόνια, αλλά και με θρασύτατες ενέργειες, όπως η απονήωση ελικοπτέρου εντός του εθνικού εναερίου χώρου από φρεγάτα που παραβίαζε τα χωρικά μας ύδατα στην Αμοργό.
Η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα έχει αυξηθεί και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα από 1/01/14 έως 25/04/14 έχουν σημειωθεί 512 παραβιάσεις ενώ το ίδιο διάστημα του 2013 είχαν σημειωθεί 176 παραβιάσεις.  
Έχει καταγραφεί επίσης αύξηση πτήσεων τουρκικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και αύξηση παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων. Εντός του 2014, τουρκικές κορβέτες εμφανίστηκαν τρεις φορές ανοιχτά του Σουνίου, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο στενό του Καφηρέα.
Και ενώ οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο εκδίδουν και ανακοινώσεις στο site του Γενικού τους Επιτελείου, ότι ελληνικά μαχητικά «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τουρκικά CN-235 που εκτελούσαν πτήσεις σε διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρονται έχουν συνοδευτεί από παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο ανατολική Αιγαίο.














































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com