Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΟΣ.....Τελειώνουν το Ελληνικό: Το δίνουν στον όμιλο Λάτση για να κτίσει ουρανοξύστες!!!




Προς εκποίηση οδεύει το ιστορικό αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development  (όμιλος Λάτση) για την «ανάπτυξη» της έκτασης στο Ελληνικό, κρίνοντας πως είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης.
Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή.
Στην τεχνική προσφορά ξεχωρίζει η εικόνα (φωτό) ουρανοξυστών επάνω στην παραλία!
Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. 
Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion"). 
Στο τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. 
Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.
Δυστυχώς η εκποίηση του αεροδρομίου το οποίο έκλεισε κατόπιν απαίτησης των Γερμανών μέσω της αποικιοκρατικής σύμβασης για την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα, πρόκειται να καταστρέψει ολοκληρωτικά ένα αεροδρόμιο το οποίο δεν ήταν ανάγκη να κλείσει.
Τώρα σε ότι αφορά τα της  «αξιοποίησης» του χώρου με «ήπια οικιστική ανάπτυξη» μέσω δημιουργίας «μητροπολιτικών πάρκων» , «μητροπολιτικών ταβερνών» και «μητροπολιτών νηπιαγωγείων και παιδικών χαρών» προφανώς αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
Το Ελληνικό δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να κλείσει. Το αεροδρόμιο θα έπρεπε να εξακολουθεί να υπάρχει για πτήσεις ελικοφόρων αεροσκαφών, για τη στέγαση αερολεσχών και μουσείου πολιτικής Αεροπορίας, τη διατήρηση του Κρατικού Εργοστάσιου Αεροσκαφών ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο  για την πραγματοποίηση αεραθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας.
Την ίδια ώρα ένα πολύ μεγάλος χώρος θα μπορούσε να δοθεί στους παρακείμενους Δήμους για την αξιοποίηση του έτσι όπως αυτοί θα θεωρούσαν σωστό.
Αντί όμως για αυτό ας ετοιμαστείτε για «μητροπολιτικά καζίνο» και «μητροπολιτικά ξενοδοχεία». Το μόνο ίσως που λείπει είναι ένας «μητροπολιτικός ζωολογικός κήπος» καθώς υπάρχουν πολλά (άγρια;) ζώα ελεύθερα τα οποία θα έπρεπε κάπου να στεγαστούν.
Αν ήξερε μόνο  ο Αμερικανός συγγραφέας Stephen King όταν  έγραφε το βιβλίο “The Langoliars” σε ελεύθερη μετάφραση οι… αεροδρομιοφάγοι την υπόθεση του Ελληνικού προφανώς θα άλλαζε την υπόθεση του βιβλίου του. .




















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com