Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟΚΤΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΑΓΚΥΡΑ… Δημιουργεί ισχυρή πυραυλική ομπρέλα η Τουρκία !!!





Και ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συνέστησε στην Ελλάδα να μη δαπανά χρήματα για εξοπλισμούς αφού έχει πρόβλημα χρέους, εκείνος προβαίνει συνεχώς σε παραγγελίες οπλικών συστημάτων δίνοντας ιλιγγιώδη ποσά.
Η Άγκυρα προχώρησε τελικά στην παραγγελία του κινεζικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μέσου- μακρού βεληνεκούς – μεγάλων υψών HQ-9.
Παράλληλα θα δοθεί και η τεχνογνωσία στην τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία να κατασκευάζει μετά το 2020 όσο πυραυλικά συστήματα αυτού του τύπου επιθυμεί(!).
Η επιλογή για το κινεζικό πυραυλικό σύστημα που είναι εκτός Νατοϊκών προδιαγραφών, λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της τουρκικής γενικής γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (SSM) υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα απέρριψε τις προσφορές από Αμερικανούς και Ρώσους επειδή δεν της παραχωρούσαν την τεχνογνωσία. Δεν της έδιναν, για λόγους ευνόητους, τους κωδικούς πρόσβασης στα λογισμικά και γενικά τη δυνατότητα κατασκευής του συστήματος.
Το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα έχει ακτίνα δράσης 200 χλμ, μπορεί να καταρρίπτει αεροσκάφη μέχρι το ύψος των 30.000 μέτρων και το βλήμα κατευθυνεται προς τον στόχο με ταχύτητα 4,2 Mach, μεταφέροντας την κεφαλή βάρους 180 κιλών! Έχει τη δυνατότητα επίσης να εντοπίζει τις εκπομπές επίγειων ραντάρ αλλά και εναέριων (που φέρουν τα αεροσκάφη) και να τα πλήττει.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε σκόπιμα η Άγκυρα, το ύψος της κινεζικής προσφοράς συμπεριλαμβανομένου του κόστους συμπαραγωγής του συστήματος στην Τουρκία, ανέρχεται στο ύψος των 3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ και αφορά την προμήθεια 12 πυροβολαρχίες .
Η είδηση ότι η Άγκυρα επέλεξε το κινέζικο πυραυλικό σύστημα, προκάλεσε εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον. Πρώτον γιατί μία Νατοϊκή χώρα εισάγει στο οπλοστάσιό της σύστημα που δεν είναι δυτικής προέλευσης και δεύτερον γιατί ανατρέπει κάθε ισορροπία στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή με τη δύναμη που θα αποκτήσει.
Στην τυπική της μορφή μία πλήρης πυροβολαρχία του συστήματος HQ-9 αποτελείται από αυτοκινούμενο (επί οχήματος ND1260) ραντάρ έρευνας Type 305B/YLC-2V, αυτοκινούμενο (επί οχήματος Taian TAS-5380) ραντάρ εγκλωβισμού HT-233, όχημα τοπογραφικής αναγνώρισης EQ-2050 (, αυτοκινούμενο κέντρο ελέγχου πυρός TWS-312, οκτώ οχήματα μεταφοράς – εκτόξευσης Taian TAS-5380 με τέσσερις πυραύλους το καθένα. Άρα έχει δύναμη πυρός η κάθε πυροβολαρχία 32 πυραύλους.
Επιπρόσθετα, η πυροβολαρχία μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα κινητό ραντάρ έρευνας χαμηλού ύψους Type 120 (χρησιμοποιείται όχημα ND1260), ένα κινητό (επί οχήματος ND1260) ραντάρ έρευνας–εγκλωβισμού Type 305A με κεραία ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), σύστημα το οποίο προσφέρει αντιβαλλιστικές δυνατότητες, και παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων χαμηλού ίχνους (stealth).
Γ. Κοκ.








http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com