Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΝΑΤΟ λέει όχι στο κινέζικο αντιαεροπορικό που επέλεξε η Τουρκία.....
Η Τουρκία έκανε την έκπληξη και επέλεξε αντιαεροπορικό σύστημα από τη Κίνα, αποκλείοντας τους αμερικανικούς Patriot και τους ρωσικούς S 300. Η απόφαση της Άγκυρας έχει προκαλέσει αίσθηση και προβληματισμό στη Δύση αλλά και στη Μόσχα. 

Και βέβαια με καθόλου καλό μάτι δεν βλεπει την τουρκική επιλογή το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο veteranos.gr “η ενσωμάτωση του επιλεγέντος Κινεζικού Αντιαεροπορικού συστήματος στα συστήματα του  ΝΑΤΟ είναι  απίθανο...! Η  απόφαση του Εθνικού Τουρκικού Συμβουλίου να επιλέξει την Κινέζικη  πρόταση   για την κατασκευή του πρώτου μεγάλου βεληνεκούς σύστημα αεράμυνας της χώρας μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία σε καταλήξει για  ένα "αυτόνομο" σύστημα με ελάχιστη ή καμία ενοποίηση με το ΝΑΤΟ  όπως ραντάρ και σύστημα IFF ...

«Tα Μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν  την ένταξη του κινεζικού συστήματος σε οποιοδήποτε σύστημα του  ΝΑΤΟ  που έχει αναπτυχθεί για την προστασία της Τουρκίας από πυραύλους του εχθρού και εναέρια μέσα,  σύμφωνα με τον Ακόλουθο Άμυνας του ΝΑΤΟ  στην Άγκυρα ! 

 Στέλεχος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ χώρας  μέλος το επιβεβαίωσε και  αυτό. "Το ΝΑΤΟθα ήταν εξαιρετικά ''απρόθυμο'' να συνεργαστεί για την ενσωμάτωση ενός συστήματος που έχει δημιουργηθεί με  κινεζική τεχνολογία με οποιοδήποτε σύστημα του  ΝΑΤΟ !
Ένας άλλος εμπειρογνώμονας άμυνας, δήλωσε ότι για τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας ήταν "τεχνικά δυνατό να απομονωθούν πλήρως από το  σύστημα» του ΝΑΤΟ.

 Αυτό θα αναγκάσει την Τουρκία στην κατοχή ενός σοβαρού αέρα και αντι-πυραυλικής αμυντικής αρχιτεκτονικής με τα χαρακτηριστικά ενός «αυτόνομο» σύστημα , σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς οι Τούρκοι αναμένουν να οικοδομήσουμε ένα σταθερό σύστημα αεράμυνας που πιθανότατα θα στερηθεί υποβοήθηση περιουσιακών στοιχείων του ΝΑΤΟ», στρατιωτική αναλυτής δήλωσε !


Η Τουρκία δεν  έχει σήμερα  μεγάλου βεληνεκούς συστήματα αεράμυνας. και το πρόγραμμα αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων , που ονομάστηκε T-LORAMIDS, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τόσο τα εχθρικά αεροσκάφη όσο και πυραύλους.

Ουάσιγκτον: Aναλυτής άμυνας είπε ότι αυτό ήταν μια στρατηγική κίνηση για την Κίνα για δύο λόγους. "Πρώτον, δείχνει ότι η Κίνα κινείται την υπεράσπιση της αλυσίδας τροφίμων εξαγωγές από low-end συστήματα σε μικρότερες χώρες,  με ρωγμές στις τάξεις από τους πρώτους πελάτες άμυνας στον κόσμο, όπως η Τουρκία. 
 
Δεύτερον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Πεκίνο έκανε αυτό μια στρατηγική προτεραιότητα να αποκτήσουν γνώσεις σε αμερικανικές αεροπορικές και πυραυλικές άμυνες. 

 Εξετάζεται το γεγονός ότι η κατασκοπεία τους στην Ασία έχει στόχο σύμμαχοι των ΗΠΑ με την πρόσβαση στην κορυφή των συστημάτων μας, ειδικά την Ταϊβάν και την Ιαπωνία. "

Ο αναλυτής είπε επίσης ότι η Τουρκία ήταν μια ιδανική τοποθεσία για  αντιπυραυλικές άμυνες της συμμαχίας  ."
 
Περίπου το ήμισυ του δικτύου με βάση ραντάρ αεράμυνας της Τουρκίας έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί  από το ΝΑΤΟ, και αποτελούν μέρος του NATO Air Environment Defense Ground. 

«Η Τουρκία μπορεί πάντα να αποφασίσει αν θέλει να σχεδιάσει ένα αυτόνομο σύστημα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση για το σύστημα αεράμυνας από το ΝΑΤΟ  θα σήμαινε ότι η Τουρκία θα χάσει το μισό των δυνατοτήτων των ραντάρ της,  σύμφωνα με  αναλυτή  Αμυντικών  Θεμάτων του ΝΑΤΟ !

Η Τουρκία θα πρέπει να κάνει το δικό σύστημα αεράμυνας εκτός του   ΝΑΤΟ  και  κυρίως στοιχεία σχετικά με ΙFF . Αυτό είναι άκρως απόρρητο και δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε κινεζικό σύστημα.

Σχόλιο :Πληροφορίες  και απο την εφημερίδα  ''Xουριέτ '' ...Έχει και αυτό τη σημασία του !”
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr