Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΥΣ 278 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος...





Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κηρύχθηκε την Τετάρτη η Αίγυπτος, έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια που κόστισαν τη ζώη σε δεκάδες ανθρώπους.
 
Οι βίαιες συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τρίτη όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου εισέβαλαν στις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα, όπου τον τελευταίο μήνα είχαν οχυρωθεί υποστηρικτές του Μόρσι.
 
Ο απολογισμός είναι απλά τραγικός καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, οι νεκροί από τις  συγκρούσεις ανέρχονται σε 278, στην μεγάλη πλειονότητά τους πολίτες, ενώ οι τραυματίες σε 1.403. 
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Φατάλαχ διευκρίνισε ότι 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν το αρχηγείο των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι, και 21 στην πλατεία Νάχντα.
 
Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 43 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στα σημερινά επεισόδια. 
 
«Δεκαοκτώ αξιωματικοί της αστυνομίας, ανάμεσά τους δύο στρατηγοί και δύο συνταγματάρχες, 15 αστυνομικοί, εννέα νεοσύλλεκτοι και ένας πολιτικός υπάλληλος σκοτώθηκαν», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ 
 
 
Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα εφαρμοστεί από τις 17:00 σήμερα (ώρα Ελλάδας) και θα ισχύει για ένα μήνα.
 
Η προεδρία διέταξε επίσης τον στρατό της χώρας να βοηθήσει τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών να επιβάλουν την τάξη.
 
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης της Αιγύπτου μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.
 
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com