Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!Οι "άγνωστοι" Εξτρεμιστές-Ισλαμιστές των Βαλκανίων. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!





Ιωάννη Μιχαλέτου

Στην παρούσα έρευνα, θα δοθούν στη δημοσιότητα εικόνες και βιογραφικά αγνώστων εν πολλοίς Ισλαμιστών εξτρεμιστών που δρουν στα Βαλκάνια τη σήμερον.

Τα στοιχεία αυτά είναι ένα πολύ μικρό μέρος των όσων υπάρχουν και συλλέχθηκαν ύστερα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα διεθνών αρχείων, αναφορών των ΜΜΕ και αποκλειστικών πληροφοριών και σχολιασμών από ειδήμονες περί των θεμάτων του Ισλαμικού εξτρεμισμού στα Βαλκάνια.

Πέρα από την προφανή σημασία για την Ελλάδα, ένα ακόμα στοιχείο πρέπει να σημειωθεί και αυτό είναι ότι και στην ίδια τη χώρα εκδηλώνονται με εντεινόμενη δυναμική οι σχηματισμοί Ισλαμικών οργανώσεων με καταφανώς «κρυφή ατζέντα» σε συνδυασμό με την εύλογη ανησυχία των Αρχών ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ιδανικές συνθήκες εξάπλωσης εξτρεμιστικών Ισλαμιστών οργανώσεων στην Ελλάδα προκειμένου να εξαπλωθεί η επιρροή κρατών όπως η ταχέως Ισλαμοκρατούμενη Τουρκία ή να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις εσωτερικής αποσταθεροποίησης όπως η εμπειρία στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες έχει επιδείξει. 

Επιπλέον πρέπει να τονιστεί εμφατικά και σε όλους τους τόνους, ότι τουλάχιστον 500 άτομα από τη Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Σκόπια έχουν ήδη καταταγεί στις τάξεις της Άλ Νούσρα και λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία. Η στρατολόγηση τους, έλαβε χώρα στις προαναφερόμενες Βαλκανικές χώρες, με συντελεστές τα ίδια ακριβώς κυκλώματα που συνδράμουν τους εξτρεμιστές τα τελευταία 20 έτη. 

Ο ρόλος της Τουρκίας είναι κομβικής σημασίας, αφού όλοι αυτοί εισήλθαν πρώτα στη Κωνσταντινούπολη και μετέπειτα με την συνενοχή ή ενεργή συμμετοχή των Τουρκικών αρχών προωθήθηκαν στη Συρία. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό άμα την επερχόμενη συντριβή των αντί-καθεστωτικών στη Συρία, αρκετοί εξ'αυτών θα επανέλθουν στα Βαλκάνια, έχοντας πολεμική εμπειρία και κυρίως εκτεταμένες διασυνδέσεις με τα διεθνή μισθοφορικά δίκτυα Ισλαμιστικής υφής. 

Εν κατακλείδι, είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε ότι αφορά τόσο το Ελληνικό κράτος όσο και τις Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς με συμφέροντα στα Βαλκάνια να λάβουν σοβαρά υπόψη και αυτή την παράμετρο και ταυτόχρονα και τάχιστα να αναβαθμίσουν τις ικανότητες τους άντλησης και διαχείρισης πληροφοριών όπως και ανάλυσης για αυτό το ζήτημα το οποίο προβλέπεται ολοένα και περισσότερο να απασχολήσει και την Ελλάδα είτε άμεσα είτε έμμεσα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Είναι δεδομένο ότι η Ανατολική Μεσόγειος-Μέση Ανατολή-Βαλκανική Χερσόνησος απέχουν μόλις ελάχιστα από το να γίνουν η εκρηγνυόμενη πυριτιδαποθήκη της Ευρασίας και οι εξελίξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση εξαρτώνται από πολύ λίγα άτομα στον πλανήτη, ουδείς εκ των οποίων κατοικοεδρεύει στις εν λόγω περιοχές. 
ATMANI Karim Said



Γνωστός και ως  «Abu Isham» 

Πρόκειται για στέλεχος της Αλ Κάιντα με νόμιμο διαβατήριο της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης με καταγωγή από το Μαρόκο. Κατείχε και διαβατήριο της χώρας του και στο πόλεμο της Βοσνίας πολέμησε με τη λεγόμενη «Αραβική Ταξιαρχία» , την οποία καθοδηγούσε ο Αλγερινός τρομοκράτης Abdelkader Mokhtari, ο οποίος ήταν και κεντρικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης GIA στο Αλγέρι. 

Το Μάρτιο του 1998 ο Atmani εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Khalden  της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και συνελήφθη στις 14/10 του 1998 στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ από τις Αρχές του Καναδά λόγω παρατυπιών στα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Αφέθηκε εν συνεχεία ελεύθερος , παρόλο που τον αναζητούσε η Γαλλική υπηρεσία πληροφοριών για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες. Το 1999 απελάθηκε από το Καναδά στη Βοσνία και το 2001 συνελήφθη κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Γαλλία.


Έκτισε την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος τον Αύγουστο του 2005. Έκτοτε τα ίχνη του αναζητούνται, αλλά σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες κατοικεί πλέον στη Βοσνία.

Halilović Nezim



Γνωστός και ως «Muderris»

Ημερομηνία γέννησης 15.03.1965. 

Ο Nezim είναι ο επικεφαλής της λεγόμενης «Αστυνομίας της Σαρίας», του ουσιαστικά παρά αστυνομικού σώματος φανατικών Ισλαμιστών στη Βοσνία. Ο ίδιος είναι και ο Ιμάμης του τεμένους «Το Βασιλιά Φάχντ» στο Σεράγεβο και επανειλημμένως 
 έχει συγκροτήσει ομάδες πίεσης για την επιβολή του θρησκευτικού νόμου στην πόλη.  Συντονίζει Ισλαμικά φιλανθρωπικά σωματεία στη Βοσνία που συχνά φιλοξενούν Ισλαμιστές από τη Μέση Ανατολή. Σε κηρύγματα του προβάλλει τη βία ενάντια σε Ισραηλινούς, Σέρβους, Ρώσους, Ινδούς, Αμερικανούς, Βρετανούς και οποιοδήποτε έθνος βρίσκεται σε σύγκρουση με Μουσουλμανικές ομάδες. Διαθέτει μεγάλη μερίδα οπαδών που διακρίνονται από ακραίες τάσεις και πιστεύουν στην επιβολή του Ισλαμικού νόμου στα Βαλκάνια. Διατηρεί εδώ και έτη  ισχυρές επαφές με την Τουρκική οργάνωση IHH.

Raffaq Jilali


Ημερομηνία γέννησης 13.03.1964.


Πρώην Βόσνιος «Μουτζαχεντίν» με Βοσνιακή υπηκοότητα και γεννηθείς στην πόλη Κουέντ της Αλγερίας με αριθμό μητρώου Βοσνιακής ταυτότητας 1303964190034.

Ο ίδιος επισήμως είχε εισαχθεί στα μητρώα της πόλης Κένταρ το 1996 με αριθμό απόφασης 10909 και είναι σύζυγος της Saha Lemic από τις 16/08/1997. 

Μετά τις πιέσεις τω διεθνών αρχών του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα ενώ οι Σέρβοι τον έχουν στις δικές τους λίστες εγκληματιών πολέμου. Γνωστές διευθύνσεις διαμονής του ήταν η οδός Milivoje Cekada αριθνός 73 στη πόλη Ζένιτσα όπως και η οδός Kasipor αριθμός 1. Κατά πάσα πιθανότητα ζει και εργάζεται ακόμα στη Βοσνία και στο παρελθόν έχει παρουσιαστεί και ως Μαροκινός. 

Η απόφαση βάσης της οποίας είχε λάβει την Βοσνιακή υπηκοότητα ήταν η 19-136/95 (28.12.1995) με υπογραφή του Mirsada Beganovic Βόσνιου-Μουσουλμάνου επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών.

Είχε αρχικά εισέλθει στη Βοσνία ως πολεμιστής-Ισλαμιστής στις 07/03/1992.

-Kuduzović Safet 


Ημερομηνία γέννησης 08.01.1971.

Εξτρεμιστής «Γουαχαμπίτης» Ισλαμιστής Βοσνιακής καταγωγής και απόφοιτος με μεταπτυχιακό από το Ισλαμικό πανεπιστήμιο του Αμάν στην Ιορδανία. Και πρώην Ιμάμης της συνδιάσκεψης «Σαλαφιστών» της Βοσνίας που εδρεύει στη πόλη Λίντς της Αυστρίας. Την παρούσα περίοδο κατοικοεδρεύει μεταξύ Αυστρίας-Βοσνίας και συνεργάζεται με την ιστοσελίδα ακραίου Ισλαμιστικού περιεχομένου ((www.studio-din.com)

Othman A.O. Alhaidar

Ημερομηνία γέννησης 01/04/1944

Πρόκειται για τον διευθυντή της οργάνωσης «Revival of Islamic Heritage Society» που εδρεύει στην Πρίστινα του Κόσσοβου και έχει καταγωγή από το Κουβέιτ. Συντονίζει τη λειτουργία διαφόρων «φιλανθρωπικών Ισλαμικών σωματείων» στη Βοσνία όπως τα ακόλουθα: 
 “Revival of Islamic Heritage Society” 
“General Kuwaiti Aid Committee '”
“Dar El-Bir” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
“Yhia Al-Turas” 
“World Islamic Charity.” 

Το 2005 οι αρχές του ΝΑΤΟ τον είχαν ερευνήσει λόγω πληροφοριών ότι έστελνε εθελοντές Αλβανούς-Κοσοβάρους για να πολεμήσουν μαζί με Ισλαμιστές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. 

Bekir Halimi


Ο Ιμάμης Αλβανικής καταγωγής και υπήκοος της ΠΓΔΜ, Bekir Halimi, συνελήφθη το 2008 λόγω κατηγοριών ότι λάμβανε κεφάλαια από οργάνωση που εμπλέκεται στη διεθνή τρομοκρατία και συγκεκριμένα την ΜΚΟ  "Revival Islamic Heritage Society", η οποία βρίσκεται στη «Μαύρη λίστα» του ΟΗΕ από τις 11/01/2002 για εμπλοκή της με την Αλ Κάιντα. Και υποστήριξη των Ταλιμπάν σε Αφγανιστάν και Πακιστάν. 

Η μεταφορά των χρημάτων γινόταν από το Κουβέιτ μέσω Γερμανιών τραπεζών και ταυτόχρονα η οργάνωση διατηρούσε γραφεία στη Βοσνία, Κόσσοβο και Αλβανία ενώ ο Halimi είχε αναλάβει να πράξει το ίδιο και για την ΠΓΔΜ. Ασφαλείς πηγές έχουν αναφέρει ότι ο τελικός σκοπός ήταν η εισαγωγή με τη κάλυψη της ΜΚΟ, ακραίων Ισλαμιστών από τη εσύ Ανατολή στα Βαλκάνια. 

Επίσης ο Ιμάμης είχε αναλάβει και τη διαχείριση της οργάνωσης Ισλαμιστών "Bamiresija" στα Σκόπια που εδρεύει στην οδό Lazar Iliev και στην οδό Petre Gorgiev αριθμό 63. Άλλες τοποθεσίες της συγκεκριμένης οργάνωσης ήταν στην οδό Pance Nedolkovski όπου ήταν χώροι στούντιο και εκδοτικού-οπτικό-ακουστικού υλικού. 

Σε έρευνες των τοπικών Αρχών αποκαλύφθηκε ξέπλυμα χρημάτων, διασπορά εξτρεμιστικής Ισλαμιστικής προπαγάνδας ενώ υπολογίστηκε ότι μέσω της  Bamiresija διακινηθήκαν 4,5 εκ. Ευρώ σε μερικά έτη, προερχόμενα κυρίως από τη Μέση Ανατολή. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η λίστα των ονομάτων υπηκόων της Αλγερίας που τους έχει δοθεί υπηκοότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης την περασμένη δεκαετία. Όλοι ήταν πρώην «Πολεμιστές-Μουτζαχεντίν» και οι περισσότεροι τη σημερινή εποχή αναζητούνται. 


Baouchi Badra, Raffaq Jilali, Sofiane Amer, Huseinovic Nadjia, Bekkaye Abdelmalek, Fares Rachida, Boukhalfa Ziden, Zedioui Riad, Bendaoud Abdelkade - Faruk Alic, Atia Mohamed - Kokic Murad, Zitouni Mohamed, Merabiti Ouarda, Karfa Azeddine-Omerovic, Ait Idir Mustafa - Ait Idir, Lamrani Atika, Lamrani Djamel, Younsi Mohamed, Benhammoud Hakim, Ghlam Abed, Benaissa Abdelmajid, Benounene Abdelkader, Mokadem Ahmed, Kaltak Fatima, Mokhtar Ahdouga Mohamed-Arezki, Sehili Ghani, Sakhri Smail, Bengroniche Belinza, Boulbair Salih, Boumediene Lakhdar, Bouadjmi Abassia Nawal, Hellassi Halima, Boumedmed Rekia, Arar Mohammed Nadjib, Yahia Aissa Mehdi Tahar, Kaddari Mohamed, Choulah Zoheir, Sahli Ali, Moussa Hassene, Djedaini Brahim, Mehdaoui Mohamed, Saihi Mohamed, Ouchene Mohamed, Merabiti Nabila, Senoussaoui Houcine, Yahia Aerhouche, Zemerline Merouane-Julardzija, Lebbad Mohamed, Karim Abbes, Akhriche Maamar, Merabiti Salim, Saadna Bahi Amar Mohamed, Bouras Rabah, Rahahala Kamel, Gasmi Zeinedine Reda, Habchi Hadj-Mokhtar, Saoud Samra, Benkhira Aissa, Boudellaa Haj, Frendi Omar, Gherbi Ahmed, Bouleghalegh Mohamed, Hamwi Hecham, Saoud Salim, Djaroun Rachid, Hanouf Mounir a.k.a. Ahmed and Abu Harb, Dikes Mahdi a.k.a. Halid, Douida Larbi, Attou Mimoun, Nechla Mohamed a.k.a. Sarafeldin, Boudellaa Abdel Jabar, Belaidi Said, Boutrif Djamel, Bensayah Belkacem a.k.a. Mezd, Mourad Ben Hamza and Djemiat Smail.




analystforhange.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com