Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Ομοβροντία» δημοσιευμάτων κατά των Αποστράτων!



Το τελευταίο 48ωρο (08 - 09/7/2013) είχαμε τα παρακάτω δημοσιεύματα για απόστρατους, παραθέτουμε πρώτα το χθεσινό δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ» με τίτλο «Συντάξεις και εξοπλιστικά»:

Ακούσαμε ότι στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα συμφωνήθηκε περικοπή 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα αμυντικά προγράμματα. Όμως, η συνέχεια της είδησης μάς εξέπληξε, διότι η περικοπή αυτή στα εξοπλιστικά προγράμματα δεν επιδιώκεται για να περισσέψουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία, αλλά... για να μην περικοπούν οι συντάξεις των αποστράτων. Ούτε καν των υπηρετούντων μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτών που πλέον έχουν βγει στη σύνταξη και δεν προσφέρουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Η επίσημη αφήγηση λέει ότι ο Έλληνας αξιωματικός, το μόνιμο στέλεχος του στρατού, είναι διατεθειμένος να αρκεστεί σε ένα ξεροκόμματο και να ξυρίζεται με πριόνι προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει αναθέσει η πατρίδα. Εφόσον κάτι τέτοιο ισχύει, είμαστε βέβαιοι πως οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, δεν θα δεχθούν επουδενί τη μείωση των εξοπλισμών για να διατηρηθούν ακέραιες οι συντάξεις τους, διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ακύρωση της αποστολής και του όρκου τους. Εκτός κι αν τα μόνιμα στελέχη του στρατού συμμερίζονται τις απόψεις που θέλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα να είναι εν πολλοίς άσχετα με τις πραγματικές αμυντικές δαπάνες της χώρας. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, περιμένουμε πρώτοι οι στρατιωτικοί να προτείνουν την περικοπή τους, όχι για τη διάσωση των συντάξεών τους, αλλά για τη διάσωση των μισθών και των συντάξεων αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.


(ΑΥΓΗ 09/07/2013 - Γ.Κ.)

Επίσης είχαμε και άλλο ένα δημοσίευμα - ανάρτηση από κάποιον Dr. Money (!) στο euro2day.gr με τίτλο «Οι ευνοημένοι απόστρατοι και οι λοιποί θνητοί»:

Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη μπορείς να καταφέρεις πολλά, λέει μια φράση που έχει σημείο αναφοράς την τουρκοκρατία. Στη σημερινή εποχή, αρκεί να έχεις την εύνοια του γκουβέρνο όπως απεδείχθη με τους στρατιωτικούς συνταξιούχους.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο μισθωτοί διαφορετικών ταχυτήτων όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από το κράτος.

Υπάρχουν επίσης και συνταξιούχοι διαφορετικών ταχυτήτων.

Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, ο σχεδιασμός του μνημονίου προέβλεπε ότι οι συντάξεις των στρατιωτικών συνταξιούχων θα προσαρμόζονταν στα δεδομένα του νέου μισθολογίου του δημοσίου, με αποτέλεσμα να προκύψουν οικονομίες της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ ετησίως για τον προϋπολογισμό.

Τώρα που οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν, όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι συντάξεις των απόστρατων δεν θα μειωθούν.

Τα λεφτά θα βρεθούν από αλλού.

Κι εσένα τι σε χαλάει που δεν μειώθηκαν οι συντάξεις των απόστρατων, μπορεί να αντιτάξει κάποιος.

Ίσως μάλιστα προσθέσει ότι η εξοικονόμηση απ' αυτόν τον τομέα ήταν μεγαλύτερη κατά 38 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχικά προβλεπόμενη.

Οι λόγοι είναι απλοί:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη «ευαισθησία» προς τη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων σε αντίθεση με άλλους που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Αργά ή γρήγορα, το κενό των 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό θα εμφανιστεί ξανά τα επόμενα χρόνια.

Όμως, θα κληθούν να το αναπληρώσουν οι λοιποί φορολογούμενοι αφού θα έχει ξεχασθεί ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι συντάξεις των στρατιωτικών τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους συνταξιούχους του δημοσίου.

Μερικοί ίσως επιχειρηματολογήσουν ότι οι συντάξεις των απόστρατων έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι σωστό, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων.

Ας μην ξεχνάμε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν είναι ανακεφαλαιοποιητικό.

Κοινώς, οι κύριες συντάξεις δεν προσδιορίζονται από τις οικονομίες μιας ζωής των δικαιούχων.

Αντίθετα, προέρχονται από τις εισφορές των εν ενεργεία απασχολούμενων που βαίνουν μειούμενες λόγω ανεργίας και υπογεννητικότητας.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποια άλλα πράγματα, π.χ. ωφελήματα σε είδος, που ευκόλως παραλείπονται.

Οι απόστρατοι μπορούν να πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι σε διάφορα θέρετρα ανά την επικράτεια με πολύ μικρό κόστος, έχουν στη διάθεσή τους στρατιωτικά νοσοκομεία κ.τ.λ., κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους συνταξιούχους.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ύψος των σημαντικών αυξήσεων στις συντάξεις που έλαβαν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι την περίοδο 2004-2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίς να δικαιολογούνται.

Επομένως, οι περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες διαμαρτύρονται έντονα ξεκίνησαν από το υψηλότερο επίπεδο του 2009.

Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση συνεργασίας δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τους απόστρατους.

Πριν από λίγο καιρό πέρασε ειδική διάταξη σε νομοσχέδιο, κατεβάζοντας στα 47 έτη(!) από 53 που ήταν προηγουμένως το όριο ηλικίας κάτω από το οποίο αναστελλόταν η καταβολή της σύνταξης για όσους στρατιωτικούς συνταξιούχους εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται.

Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ηλικίας αν η αποχώρηση από την υπηρεσία των ένστολων δεν ήταν οικειοθελής.

Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, η αναστολή της κύριας σύνταξης/ξεων ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανέβασε το ποσό της κύριας σύνταξης/κύριων συντάξεων των απόστρατων που δεν κόβεται στα 1.980 ευρώ μικτά μηνιαίως.

Η επικουρική/ές σύνταξη/εις δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του ανωτέρω ποσού.

Πάνω απ' αυτό το ποσό που αντιστοιχεί στα 60 ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, το ποσό της σύνταξης περικόπτεται κατά 70%.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ακόμη κι όταν η οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε τραγική κατάσταση το να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Η προνομιακή μεταχείριση των απόστρατων έναντι της μεγάλης μερίδας των υπόλοιπων συνταξιούχων -καθότι υπάρχουν άλλοι συνταξιούχοι, π.χ. δικαστικοί, με αποδοχές άνω των 50 χιλ. ευρώ ετησίως- το αποδεικνύει.

Αν σκοπός του γκουβέρνου ήταν να ικανοποιήσει τη συγκεκριμένη ομάδα, θα πρέπει να το πέτυχε.

Δεν πιστεύουμε όμως ότι ικανοποίησε τους υπόλοιπους, που πληροφορούνται τι γίνεται με οργανωμένες ομάδες την εποχή των μνημονίων, και σίγουρα δεν τόνωσε τη φορολογική τους συνείδηση.

Dr. Money


Τα συμπεράσματα δικά σας. Αλλοίμονο στους «5535»!

Ελπίζουμε οι «Θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων ΕΠΙΣΗΜΑ να «αντιδράσουν»!!!



staratalogia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com