Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ!!! Σε πτώση οι γεννήσεις στην Ελλάδα λόγω κρίσης



Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα ανέρχεται στις 1,42 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα, αποτελώντας το 17ο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, κάτω από τον μέσο όρο των 1,57 στην ΕΕ των 27.
 
Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτό απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λ. Άντορ στο σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου.
 
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ανέφερε πως στην πρόσφατη τριμηνιαία επισκόπησή της, η Επιτροπή ανέλυσε τις επιπτώσεις της κρίσης στη γονιμότητα.
 
Από το 2009 η γονιμότητα έχει σταματήσει να ανέρχεται και έχει σταθεροποιηθεί σε μέσο όρο μόλις κάτω από 1,6 παιδιά ανά γυναίκα στην ΕΕ των 27.
 
Επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία αυτά, ο Ούγγρος Επίτροπος σημείωσε πως η μεγαλύτερη πτώση από το 2010 στο 2011 σημειώθηκε στη Δανία (1,87 σε 1,75), στην Εσθονία και στο Λουξεμβούργο (1,63 έως 1,52 και στις δύο περιπτώσεις). Για τα ίδια έτη αναφοράς, το ποσοστό για την Ελλάδα μειώνεται από 1,51 σε 1,42.
 
Η κατάσταση ωστόσο, διαφέρει σημαντικά από το ένα κράτος μέλος στο άλλο, με ορισμένες χώρες να σημειώνουν αύξηση στο συνολικό ποσοστό γονιμότητας (π.χ. η Λιθουανία, όπου το ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε από 1,55 σε 1,76).
 
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com