Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Παίζουν τα ρέστα τους, αλλά ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή...



Παρά το μπαράζ θετικών ειδήσεων από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα και την αλλαγή κλίματος στην οικονομία, εντός έδρας υπάρχει εμφανής μιζέρια και πολύ γκρίνια.


Όχι βεβαίως για το εάν θα ψηφιστεί ή όχι το Αντιρατσιστικό (θέμα ήσσονος σημασίας, που προσφέρεται για ανέξοδη επικοινωνιακή εκμετάλλευση από μερίδα κυβερνητικών εταίρων ) αλλά για πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που άπτονται του πυρήνα των καταιγιστικών αλλαγών που συντελούνται τους τελευταίους μήνες στη χώρα.
Αναφερόμαστε στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ
Ξεκινώντας από το δεύτερο (και κυρίως την πώληση της ΔΕΠΑ) είναι ξεκάθαρο πως ασκούνται μέχρι και στο παρά πέντε ασφυκτικές πιέσεις (αλλά και έμμεσες απειλές) προς την Κυβέρνηση- και προσωπικά στον Σαμαρά- να μην προχωρήσει την διαδικασία.
Οι πιέσεις δεν είναι μόνο γεωπολιτικού χαρακτήρα, αλλά προέρχονται και από το εσωτερικό της χώρας, αφού κορυφαίοι εγχώριοι νταβατζήδες εμφανώς και θα ζημιωθούν, εάν η ΔΕΠΑ (και τα χρέη της) περάσουν π.χ. στην Gazprom.
Αυτός μάλιστα είναι και ο βασικός λόγος που τις τελευταίες βδομάδες υπάρχει μια αδικαιολόγητη «κινητικότητα», στα μετοχολόγια συστημικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης.
Το δεύτερο και πιο σοβαρό θέμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Εκεί όπου όπως φαίνεται, δύο  (τρεις στην καλύτερη των περιπτώσεων) Τράπεζες θα καταφέρουν να παραμείνουν εκτός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων πάντως, το εγχώριο Τραπεζικό σύστημα υποχρεωτικά θα γυρίσει σελίδα.
Αφού ακόμη και οι Τράπεζες που δεν θα βρίσκονται άμεσα υπό την εποπτεία του ΤΧΣ θα αναγκαστούν να λειτουργούν με αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια.
Και να δανείζουν ιδιώτες, που θα διαθέτουν επιχειρηματικά πλάνα, και όχι σχέσεις διαπλοκής με το σάπιο εγχώριο πολιτικό και τραπεζικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση
Σε δύο βδομάδες το οικονομικό και πολιτικό τοπίο θα καθαρίσει οριστικά.
Μέχρι τότε βεβαίως, ισχυρά συμφέροντα και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που σιτίζουν δημοσιογραφικές πένες χρεωκοπημένα μέσα ενημέρωσης αλλά και κάποιους πολιτικούς παράγοντες, θα παίξουν τα ρέστα τους.
Ο δρόμος όμως για την χώρα είναι χωρίς επιστροφή.
Του Ηλία Τζαφέρη
Πηγή: Εφημερίδα “Αξία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com