Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ





Δύο χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης στην πρώην αντινομάρχη Λέσβου Μαρία Τσουβελεκάκη, για την υπόθεση χαρακτηρισμού δρόμου σε Δημοτικό στην περιοχή της Αγριλιάς.

Το δικαστήριο επέβαλε και δύο χρόνια φυλάκιση στον σύζυγο της κ. Τζουβελεκάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, είχε καταγγείλει το 2009 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Αιγαίου χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση τονίζοντας ότι: «Για τους τρόπους δόμησης θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και θα πρέπει ο δήμος να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε τέτοιες αποφάσεις χαρακτηρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και να αποτρέψουμε την άναρχη δόμηση».


Το ιστορικό της υπόθεσης απο το zougla.gr ( γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε... )


Η υπόθεση άρχισε όταν η αντινομάρχης Μαρία Τσουβελακάκη-Τσιφτσή, μόλις της εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα της πολεοδομίας, χαρακτήρισε σκανδαλωδώς ως «κύριες δημοτικές οδούς» τέσσερις χωματόδρομους που συνδέουν την περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την Νεάπολη και την Αγριλιά. Με την απόφαση της αντινομάρχου, οι τιμές της γης, που ήδη πωλείται πανάκριβα, εκτινάχθηκαν στα ύψη, και τα αγροτεμάχια μπορούν να κατατμηθούν σε οικοδομήσιμα οικόπεδα και να κτισθούν.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως επειδή ο σύζυγος της αντινομάρχου, Γεώργιος Τσιφτσής, είναι κάτοχος κτήματος στην περιοχή, το οποίο αγόρασε λίγο πριν η σύζυγός του λάβει την απόφαση για τον χαρακτηρισμό των χωματόδρομων.

«Πριν την απόφαση που έλαβε η σύζυγός του, το κτήμα τού κ. Τσιφτσή ήταν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Μετά την απόφαση έγινε… άρτιο, οικοδομήσιμο και πανάκριβο», λέει αγανακτισμένος κάτοικος της Μυτιλήνης.

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com