Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

“Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως”--ΠΑΡΑΣΗΜO για τα 3 ΝΕΚΡΑ παλικάρια ...




Οι τρεις νεκροί πεζοναύτες της τραγωδίας στο στρατόπεδο των Γλαφυρών που κηδεύτηκαν σήμερα, θα παρασημοφορηθούν με το “Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως” μετά θάνατον από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Υπουργείου.
Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως
Πιο αναλυτικά , οι πληροφορίες για το μετάλλιο αναφέρουν ότι το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση έξοχων πράξεων αποκλειστικά σε καιρό ειρήνης. Δεν σχετίζεται απαραίτητα με στρατιωτικά θέματα αλλά έχει να κάνει με πράξεις αυτοθυσίας, θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας ,  ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης και επίσης για καταστάσεις που ζωή (αυτού που λαμβάνει το μετάλλιο) διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.


Το μετάλλιο αυτό είναι σε σχήμα σταυρού με άσπρο σμάλτο. Στο κέντρο του είναι αποτυπωμένο το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η ταινία του μεταλλίου είναι από μεταξωτό ύφασμα κυματιστό, έχει πλάτος 35 χιλιοστά και χωρίζεται σε τρεις διαμήκεις λωρίδες. Η πρώτη και η τρίτη έχουν χρώμα λευκό. Η δεύτερη έχει χρώμα  μπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com