Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έρχονται νέες μειώσεις 15% στους στρατιωτικούς – Συντάξεις και εφάπαξ «ρεγάλο»




Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής με στόχο την κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων. Το γεγονός αυτό προκαλεί νέα ανησυχία στους στρατιωτικούς, αφού... κάθε φορά που «ανοίγει» θέμα μισθολογίου μπαίνει «μαχαίρι» στις αποδοχές.

Στο μνημόνιο προβλέπεται η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών, κάτι που σημαίνει σημαντική απώλεια (τουλάχιστον 15%) ενώ για το 2014 ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσον αφορά στα διαθέσιμα για μισθούς, θα είναι μειωμένος κατά 89 εκατομμύρια ευρώ. Αν υλοποιηθούν μόνο οι δύο αυτές αποφάσεις τότε οι στρατιωτικοί θα λαμβάνουν μισθό – «φιλοδώρημα» και το κύμα φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται απολύτως δεδομένο.

Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Από τα έως τώρα στοιχεία που διέρρευσαν, στο «στόχαστρο» της ειδικής επιτροπής του Πενταγώνου, στην οποία συμμετέχουν και απόστρατοι αξιωματικοί μέλη των θεσμικών Ενώσεων, θα μπουν οιχαμηλόβαθμοι υπαξιωματικοί, οι εθελοντές μακράς θητείας (ΕΜΘ) και οι επαγγελματίες οπλίτες(ΕΠ.ΟΠ.). Αυτό επειδή με το τελευταίο ειδικό μισθολόγιο ήταν αυτοί που υπέστησαν τις μικρότερες μειώσεις. Οι κατηγορίες, όμως, αυτές αποτελούν την πλειονότητα των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και τη «ραχοκοκαλιά» του Στρατεύματος.

Ήδη έχουν χάσει το 50% των αποδοχών

Με την εφαρμογή των μνημονίων, οι στρατιωτικοί έχουν απολέσει το 50% των αποδοχών που είχαν το 2009, εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς, κατάργηση επιδομάτων και οδοιπορικών. Μόνο με το νέο ειδικό μισθολόγιο που εφαρμόστηκε αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 υπήρξε μεσοσταθμικήμείωση των μισθών των στρατιωτικών κατά 15%. Ήταν η τελευταία μείωση, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται πώς δεν θα πείραζε τους μισθούς τους, αφού ήταν οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι λειτουργοί.


Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ΠΓΔΜ, Λουξεμβούργο, 22.04.2013





Kατά το χρονικό διάστημα που καλύπτει η εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, καταγράφηκε στα Σκόπια μια σημαντική οπισθοδρόμηση.
Η οπισθοδρόμηση αυτή οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην πολιτική κρίση που ξεκίνησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Στην ουσία της όμως, η κατάσταση αυτή οφείλεται και είναι μια κρίση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Με άλλα λόγια υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα.
Με την παρέμβασή μας, αναδείξαμε τις σοβαρές ελλείψεις των Σκοπίων σε θέματα ελευθερίας των ΜΜΕ, διάκρισης των εξουσιών και πολιτικού πλουραλισμού. Ελλείψεις και στοιχεία, δηλαδή, που άπτονται των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης και του πυρήνα της αιρεσιμότητας της ενταξιακής διαδικασίας.
Όσον αφορά στις σχέσεις καλής γειτονίας, καταστήσαμε σαφές σε όλους ότι τα προβλήματα συνεχίσθηκαν και επιδεινώθηκαν.
Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στα ευρωπαϊκά κριτήρια. Το μήνυμα της Ευρώπης πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Διαφορετικά θα πρέπει με βεβαιότητα να αναμένουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις.
Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε της Ελλάδας, ούτε, βεβαίως, της ίδιας της γειτονικής μας χώρας.
Αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να το κατανοήσουν όλοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - Πλαστά 50ρια

Νόαμ Τσόμσκι: "Αυτές είναι οι δέκα τεχνικές για να σας ελέγχουν το μυαλό"




Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.
Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2 . Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.
Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του.
Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.
3. Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990.
Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποιήση)


Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5 . Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά


Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύντονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.
Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».
6 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές


ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.




Μείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά και έκτακτη εισφορά ή φορολόγηση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά που σήμερα δεν φορολογούνται αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εξετάζεται το εθελοντικό «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών στα ήδη λειτουργούντα έργα σε συνεργασία με τις τράπεζες και με αντάλλαγμα την επιμήκυνση της σύμβασης πώλησης ενέργειας που έχουν με τον ΛΑΓΗΕ.
Πρόκειται για μέτρα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην τελική εκδοχή του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, με νέους περιορισμούς για την πράσινη ενέργεια, μεταξύ των οποίων την αύξηση στο εύρος του 37% ως 40% της έκτακτης εισφοράς των νεοσυνδεόμενων στο σύστημα φωτοβολταϊκών (από 25% – 30%), την αναστολή νεών συνδέσεων ως το τέλος του 2013 κ.λπ.
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποσπασματικό, αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, που θα οδηγήσει στο τέλος την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς και ζήτησε την απόσυρσή του. Προειδοποιεί ότι η αναστολή της αδειοδότησης θα συντηρήσει το παραεμπόριο αδειών και υποστηρίζει ότι μπορεί να υπερδιπλασιαστεί ο εθνικός στόχος για τα φωτοβολταϊκά ως το 2020, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των καταναλωτών, αφού οι τιμές τους έχουν πέσει πια πολύ χαμηλά και μπορούν να αποζημιώνονται με ανταγωνιστικές τιμές.
imerisia

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ (John Tsangaras)....



Experience:

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.



Ανελέητη επίθεση με κλοτσιές στο κεφάλι και γροθιές στον αυχένα, δέχτηκε ξαφνικά ένας Έλληνας μαθητής Γυμνασίου του Ναυπλίου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς του, την περασμένη Παρασκευή αμέσως μετά το σχόλασμα.
Η επίθεση προκλήθηκε από αλλοδαπό μαθητή, βρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα, τον Ιησού Χριστό και την οικογένεια του θύματος, που ευτυχώς σώθηκε χωρίς να συμβεί κάτι μοιραίο.
Το εξοργιστικό όμως είναι, όπως ανέφερε ο μαθητής, πως όχι μονάχα δεν βρήκε την απαιτούμενη ψυχολογική και ηθική συμπαράσταση από τους περισσοτέρους καθηγητές, μετά από έντονη και ποικίλη ψυχολογική ενδοσχολική βία που δέχεται εδώ και πολύ καιρό από αλλοδαπούς μαθητές, αλλά δέχτηκε κιόλας μία ημέρα αποβολή!
Πριν το συμβάν και την ίδια ακριβώς ημέρα ο τραυματισθείς μαθητής είχε ενημερώσει τον Γυμνασιάρχη για χτυπήματα και βρισιές και απειλές που δεχόταν στα διαλλείματα από τους αλλοδαπούς μαθητές οι οποίοι εντούτοις, παρά το κάλεσμα του Γυμνασιάρχη αρνήθηκαν να προσέλθουν στο γραφείο του.
Τιμωρείται ποτέ ο παθών; Και με τι κριτήρια οι καθηγητές αυτοί έφτασαν σε αυτό το ανήκουστο σκεπτικό;
Θα σας έχουμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη και με συγκεκριμένα στοιχεία μιας και μας είναι γνωστό το πρόσωπο και η οικογένεια του παιδιού που κακοποιήθηκε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Δεν μπορεί σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να γίνονται τέτοιου είδους ρατσιστικές επιθέσεις και μάλιστα από ανθρώπους που φιλοξενούνται στην χώρα μας . Αν το ανάποδο γινότανε τώρα τι θα λέγαμε πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές... ή αν το Ελληνόπουλο έβριζε τη θρησκεία του άλλου παιδιού είχαμε γενικό ξεσηκωμό ...αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να τα απαντήσει κάποιος ,δεν μπορεί να φοβόμαστε στην ίδια μας την πατρίδα, τι κάνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να απάντηση στο παιδί αυτό και τους γονείς του γιατί το τιμώρησαν οι καθηγητές του
paratiritis-news.com

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.


Τον παρεξήγησαν.Θα τα διαθέσει για συσσίτια.......



Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW) και υπερασπιστής(;) των απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:
Ζητάει για τη νέα σεζόν......... 5.100.000 για 30 εκπομπές.
Δηλαδή 170.000...ευρώ ανά εκπομπή.
Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το "ταλέντο" Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!
Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

Υ.Γ.: Κι εσύ Έλληνα (μακακα όπως σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης) κάθεσαι και βλέπεις τον "φίλο" του λαού και την προπαγάνδα του..και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις...



ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ.




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!!! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ...!!! ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...!!!


Τη σημαία με την ημισέληνο αξίωσε να σηκώσει στον Φλοίσβο ο τουρκικός επενδυτικός όμιλος Dogus, μετά την εξαγορά πακέτου μετοχών.

Έχετε όλες τις σημαίες των κρατών –μελών της Ε.Ε. Πρέπει να βάλετε και τη δική μας, καθώς είμαστε οι μεγαλύτεροι μέτοχοι», τόνισε ο εκπρόσωπος του γνωστού για τις σχέσεις του με το κεμαλικό κατεστημένο κ. Φερίτ Σαχένκ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας Φλοίσβου κ. Στάυρος Κατσικάδης πάγωσε στο άκουσμα αυτού του αιτήματος. «Ξέρετε, ίσως μια τέτοια κίνηση να μην είναι ώριμη. Ίσως να έχουμε προβλημά και με το κόμμα της Χρυσής Αυγής», είπε.

Ακόμα όμως και αν αυτή τη φορά το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι η επόμενη πρόκληση δεν θα αργήσει να έρθει. Πολύ περισσότερο όταν οι Τούρκοι έχουν τοποθετηθεί και στις μαρίνες που αγόρασαν από τον όμιλο Κυριακούλη στα Γουβιά της Κέρκυρας, την Καλαμάτα, τη Λευκάδα και τη μαρίνα Ζέας.

Κι άλλες προκλητικές απαιτήσεις

Οι Τούρκοι σε λίγες ημέρες επεφύλαξαν κι άλλες εκπλήξεις στους Έλληνες συνεργάτες τους. Συγκεκριμένα απαίτησαν να μην υπάρχει συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού υπό την ελληνική σημαία εάν δεν έχει υπάρξει αρχική ενημέρωση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και να εξετάζονται όλα τα αιτήματα του ΕΟΤ από το διοικητικό κέντρο της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω ο τουρκικός όμιλος έχει ζητήσει να πάρει πληροφορίες και για τον διαγωνισμό που θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στη μαρίνα της Μυκόνου, καθώς θεωρούν πως «η αξία της Μυκόνου στον χάρτη του Αιγαίου είναι τεράστια».
elas-lyste.blogspot.gr

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΕΜΘ




ΑΡ. ΠΡΩΤ. 9834/17-4-2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων ΕΜΘ E.A. που περιμένουν αυτό το διάστημα να λάβουν το εφάπαξ(το ήδη κουτσουρεμένο εξαιτίας του τελευταίου μισθολογίου κατά 10% ) το ΕΛΟΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ εντελώς ξαφνικά και αυθαίρετα να παρακρατήσει ποσοστό 2% επί των αποδοχών των ΕΜΘ προ του 1993, για το διάστημα που αυτοί υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ,διάστημα κατά το οποίο οι ΕΜΘ(πρώην ΟΠΥ) είχαν παρακράτηση 4% επί των αποδοχών τους υπέρ ΤΑΣ(σημερινό ΕΛΟΑΣ), παρακράτηση ίδια και ποσοστό ίδιο με των υπολοίπων ομοιοβάθμων συναδέλφων τους προερχομένων από τις παραγωγικές σχολές, εφαρμόζοντας τον υπ΄ αριθμ.(398/74) νόμο.
ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο - Διαταγή από ΓΔΟΣΥ/ΥΕΘΑ παρά μόνο μία γνωμάτευση του ΝΣΚ του 2008.
Δηλαδή εν έτη 2013 ,και μετά από 13 χρόνια από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου 2936/2001 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.3257/2004, νόμοι που ρητώς αναφέρουν πως οι ΕΜΘ προ του 1993 ,πως για να αναγνωριστεί η μετοχική σχέση τους με τα Ταμεία αλληλοβοηθείας χρειάζεται η καταβολή της προβλεπόμενης εισφοράς 4% υπέρ των Ταμείων αυτών.
Από τη στιγμή όμως που οι ΕΜΘ από την πρώτη μέρα της στρατιωτικής τους υπηρεσίας κατέβαλαν τις κρατήσεις αυτές, έρχεται τώρα το ΕΛΟΑΣ και σύμφωνα με την υπ.αρθμ.299/2008 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ και ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κάποια σχετική Διαταγή -έγγραφο από ΓΔΟΣΥ/ΥΕΘΑ , και λέει πως θεωρεί τις εισφορές των ΕΜΘ υπέρ ΤΑΣ,για το διάστημα που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ υπέρ του Ταμείου και όχι εισφορές,και διατάσσει αυθαίρετα και χωρίς κάποια Υπουργική Απόφαση που να το λέει αυτό, αλλά βασιζόμενο σε μια γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ (σημ. οι γνωμοδοτήσεις δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα ,και ούτε αποτελούν αποφάσεις),γνωμοδότηση η οποία όπως αναφέρει βασίζεται σεγραμματική ερμηνεία(ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ) των διατάξεων του Ν.2936/2001 και ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ,την επιπλέον 2% κράτηση υπέρ του ταμείου!!Δηλαδή θεωρεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΡΟ τις εισφορές των ΕΜΘ!!

H TΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ.




ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!
ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.
ΑΣΘΜΑ; ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).
ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ; ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)

ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ; ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ; ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.
ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ; ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο. (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

ΒΗΧΑΣ;
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΜΕΣΑ -ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.




Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι με την Τρόικα να απαιτεί να περάσουν τα συμφωνηθέντα, από τη Βουλή, πριν τη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών την Κυριακή.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμάσει και επεξεργαστεί ένα νομοσχέδιο σε ένα μόνο άρθρο, θέτοντας και πάλι εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε αναβρασμό.
Στο άρθρο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται η επέκταση της είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ και για το 2013, οι απολύσεις στο δημόσιο και το πλαίσιο για την κατάργηση οργανισμών και οργανικών θέσεων και το νέο ωράριο των καταστημάτων, που θα περιλαμβάνει λειτουργία και τις Κυριακές.
Είναι βέβαιο, ότι με δεδομένο τον όρο που έβαλε η τρόικα να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα έως την Κυριακή, το σχετικό νομοσχέδιο ενδέχεται να κατατεθεί ακόμα και αύριο στη Βουλή ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και τη δυσαρέσκεια των βουλευτών, για το timing που επελέγη.
Ορισμένοι θεωρούν ότι τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν ήδη ρυθμιστεί και επιρρίπτουν ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα που δεν κατάφερε να προωθήσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να έρθουν τώρα αυτά τα μέτρα στη Βουλή αλλά να επιλεγεί η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θεωρώντας ότι αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση το επόμενο δίμηνο θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει η επικύρωση από τη Βουλή.
Φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι για την τρόικα και τον κ.Στουρνάρα, οι βουλευτές είναι αναλώσιμοι. Όπως αναλώσιμη υπήρξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που εξελέγη στις εκλογές του 2009, και το 90% από αυτούς είναι σήμερα εκτός Βουλής.
Αντιδράσεις υπάρχουν και για την απελευθέρωση του ωραρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, σε συνεννόηση με το Μαξίμου, επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε ένα άρθρο , προκειμένου να μην υπάρχει περιθώριο να καταψηφιστούν κάποιες διατάξεις του από ορισμένους βουλευτές.
Η επωδός παλιά, γνωστή και δοκιμασμένη : «Ψηφίστε για να πάρουμε τη δόση».
Προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι, στο νομοσχέδιο θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και κάποιες επουσιώδεις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

newsbomb.gr
















"ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.





Έπειτα από 22 χρόνια με την Αλέκα Παπαρήγα στο τιμόνι του κόμματος, το ΚΚΕγυρίζει πλέον σελίδα.
Σταθερό στην πολιτική του και διατηρώντας την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, το Κομμουνιστικό Κόμμα δείχνει αποφασισμένο να αλλάξει τα δεδομένα, έχοντας πλέον ως επικεφαλής ένα "αγαπημένο παιδί" του σκληρού κομματικού μηχανισμού του Περισσού, τον κ. Δημ. Κουτσούμπα.
Η "μετά-Παπαρήγα εποχή δεν θα είναι εύκολη για το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο κ. Κουτσούμπας έχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο. Τα ποσοστά του κόμματος είναι πολύ χαμηλά, ενώ θα πρέπει ο ίδιος συσπειρώσει και τα στελέχη.
Οι σχέσεις του κ. Κουτσούμπα με τον κ. Δημήτρη Γόντικα - εκφραστή της κομματικής γραμμής του Περισσού - είναι άριστες. Άλλωστε ήταν αυτός που τον πρότεινε για επόμενο γ.γ. του ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Κουτσούμπας θα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να εδραιωθεί στην ηγεσία του κόμματος και να διαψεύσει όσους τον θεωρούν "πρόσκαιρη λύση". Ο Δ. Κουτσούμπας ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του μηχανισμού του κόμματος, θεωρείται ο «αφανής διαχρονικός γραμματέας» και είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει οποιαδήποτε αλλαγή, αν δεν έχει την έγκρισή του.
Οι αντιδράσεις
Μπορεί ο κ. Κουτσούμπας να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κ. Γόντικα, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν "μεταβατικό" και πως δεν πρόκειται να καθίσει για πολύ στην θώκο του γγ του ΚΚΕ. Ακόμα και την ηλικία του επικαλέστηκαν ορισμένοι (58 ετών) για να τονίσουν πως δεν πρόκειται να μείνει ούτε το 1/4 από τη θητεία της Αλέκας Παπαρήγα.
Η πρώην γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ναι μεν εκτιμά τον Δ. Κουτσούμπα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποτέλεσε την πρώτη της επιλογή για τη διαδοχή.
Ο Γόντικας προωθούσε δύο στελέχη, τον Κουτσούμπα ο οποίος και εξελέγη τελικά και τον Γ. Μαρίνο. Η επιλογή Κουτσούμπα προήλθε σαν αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ Παπαρήγα και Γόντικα.
Για λίγο «έπαιξε» και το όνομα του Ν. Σοφιανού αλλά στην τελική ευθεία ο Κουτσούμπας ξεχώρισε. Με δεδομένο ότι το συνέδριο ήταν πλήρως ελεγχόμενο απ’ τον σκληρό κομματικό μηχανισμό, η εκλογή Κουτσούμπα ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στελέχη σαν τον Ν. Μπογιόπουλο ή τον Αντ. Σκυλάκο δεν εξελέγησαν ούτε σύνεδροι, επειδή είχαν διαφωνήσει στο θέμα της στρατηγικής των συμμαχιών του ΚΚΕ.
Η εκλογή Κουτσούμπα στην ηγεσία του ΚΚΕ συνοδεύτηκε από "παγωμάρα". Ο λόγος; Ο νέος γραμματέας, παρότι ήταν επί πολλά χρόνια στα υψηλά κλιμάκια της κομματικής ιεραρχίας, δεν είναι πρόσωπο που διακρίνεται για τη δημοτικότητά του, την ανθρώπινη επαφή και οικειότητα με τους συντρόφους του, σε αντίθεση με την πολύ φιλική και ανθρώπινη Αλέκα Παπαρήγα - την οποία οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του κόμματος την προσφωνούν με το μικρό της όνομα, πράγμα το οποίο έχει επιτρέψει φυσικά η ίδια.
Ταυτόχρονα, η αλλαγή σκυτάλης στην κομματική ιεραρχία και η απουσία ιστορικών στελεχών από τη νέα Κεντρική Επιτροπή έγιναν ήδη αντικείμενο σκληρής κριτικής από πρώην μέλη του ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι ακόμη και ο "Ριζοσπάστης" την αμέσως επόμενη μέρα από την εκλογή Κουτσούμπα, αντί να έχει πρωτοσέλιδο τον νέο Γενικό Γραμματέα, είχε την Αλέκα Παπαρήγα!
Τι σημαίνει η εκλογή Κουτσούμπα
Με την εκλογή ενός "αγαπημένου παιδιού" στην ηγεσία του ΚΚΕ, οι "σκληροί" του Περισσού επιβεβαιώνουν την "κυριαρχία" τους.
Η σκληρή γραμμή απόρριψης συμμαχιών και η συνέχιση του ιδιόμορφου πολιτικού απομονωτισμού του κόμματος επικυρώνεται πανηγυρικά και το ΚΚΕ μπαίνει στην "Μετά - Παπαρήγα" εποχή με την ίδια συνταγή, με συντηρητική πολιτική και με έμφαση στην κομματική πειθαρχία.
Η επιλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αποτελεί μια απολύτως υπολογισμένη κίνηση πειθαρχημένης και όχι απότομης ανάπτυξης του κόμματος.
newsbomb.gr













ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ





Δύο χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης στην πρώην αντινομάρχη Λέσβου Μαρία Τσουβελεκάκη, για την υπόθεση χαρακτηρισμού δρόμου σε Δημοτικό στην περιοχή της Αγριλιάς.

Το δικαστήριο επέβαλε και δύο χρόνια φυλάκιση στον σύζυγο της κ. Τζουβελεκάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, είχε καταγγείλει το 2009 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Αιγαίου χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση τονίζοντας ότι: «Για τους τρόπους δόμησης θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και θα πρέπει ο δήμος να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε τέτοιες αποφάσεις χαρακτηρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και να αποτρέψουμε την άναρχη δόμηση».


Το ιστορικό της υπόθεσης απο το zougla.gr ( γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε... )


Η υπόθεση άρχισε όταν η αντινομάρχης Μαρία Τσουβελακάκη-Τσιφτσή, μόλις της εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα της πολεοδομίας, χαρακτήρισε σκανδαλωδώς ως «κύριες δημοτικές οδούς» τέσσερις χωματόδρομους που συνδέουν την περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την Νεάπολη και την Αγριλιά. Με την απόφαση της αντινομάρχου, οι τιμές της γης, που ήδη πωλείται πανάκριβα, εκτινάχθηκαν στα ύψη, και τα αγροτεμάχια μπορούν να κατατμηθούν σε οικοδομήσιμα οικόπεδα και να κτισθούν.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως επειδή ο σύζυγος της αντινομάρχου, Γεώργιος Τσιφτσής, είναι κάτοχος κτήματος στην περιοχή, το οποίο αγόρασε λίγο πριν η σύζυγός του λάβει την απόφαση για τον χαρακτηρισμό των χωματόδρομων.

«Πριν την απόφαση που έλαβε η σύζυγός του, το κτήμα τού κ. Τσιφτσή ήταν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Μετά την απόφαση έγινε… άρτιο, οικοδομήσιμο και πανάκριβο», λέει αγανακτισμένος κάτοικος της Μυτιλήνης.

lesvosnews.net

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΥΓΟΥ




ATHANASIOS DROUGOS's Summary

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΥ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΥ.

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ είναι Στρατιωτικός και Διπλωματικός Αναλυτής και ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ – με διαχρονικές σπουδές στην χώρα μας, στις ΗΠΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΒΑ-ΜΑ-Phd/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) σε ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,
Είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και μελετών σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΓΓΛΙΚΗ και ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ, καθώς και επί 14 χρόνια αναλυτής-σχολιαστής των διεθνών διπλωματικών και στρατιωτικών εξελίξεων και γεγονότων στα ΜΜΕ .
Στην χώρα μας έχει δώσει διαλέξεις επί χρόνια και σε ετήσια βάση στα 4 ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ(ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) και σε όλους τους σχηματισμούς του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ .Επίσης έχει δώσει διαλέξεις στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ, , στο NDC-GR/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ . Συμμετείχε και συμμετέχει στα πλείστα συμπόσια-ημερίδες και διημερίδες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, , της ΣΕΘΑ, της ΑΔΙΣΠΟ, - στο ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ στα ΧΑΝΙΑ,
Διαλέκτης –μεταξύ άλλων στα πλείστα και κορυφαία Αμερικανικά Κολέγια Στρατιωτικών Μελετών, στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΣΑΛ, στο ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/SHAPE στο ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ, στο ΚΕΝΤΡΟ RACVIAC for ARMS CONTROL στη ΚΡΟΑΤΙΑ ,στη ΣΧΟΛΗ ΑΜΥΝΑΣ του ΝΑΤΟ, στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, και στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΑΓΚΥΡΑ. Έχει δώσει διαλέξεις σε ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 11 χωρών.
. Ομιλεί ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ και ΕΒΡΑΪΚΑ.
Από το 2004 βάσει διεθνούς συμβολαίου συμμετέχει στην εκπαίδευση ΙΡΑΚΙΝΩΝ-ΑΦΓΑΝΩΝ και σε κράτη της ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗΣ
Από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2007 και μέχρι τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 ήταν ο ΕΚΔΟΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της μηνιαίας Επιθεώρησης ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. .
Από τις αρχές ΜΑΪΟΥ του 2009 είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.drougos.gr (έχει ήδη ξεπεραστεί ο αριθμός των 3800 άρθρων-μελετών/η επισκεψιμότητα έχει φθάσει περίπου τις 425 000και προέρχεται από 116 χώρες του πλανήτη μας)

Specialties

TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΑΦΡΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΝΑΤΟΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com