Τον Ιούνιο θα κριθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η τρόικα, στην επόμενη επίσκεψη της θα εκτιμήσει την πορεία εκτέλεσης βασικών στόχων της οικονομικής πολιτικής και τότε θα αποφασίσει αν επιβάλλεται η λήψη νέων μέτρων ή όχι.
Στην περίπτωση που θεωρήσει ότι κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να αναμένονται ισχυρές πολιτικές αναταράξεις.
Κι αυτό γατί ο πρωθυπουργός, όπως έχει ήδη διαμηνύσει, εκτιμά ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν από τη Βουλή, όπερ σημαίνει ότι η κυβέρνηση του μπορεί και να πέσει.
Ήδη, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ του έχει ξεκαθαρισθεί ότι δεν θα του δοθεί συναίνεση σε μια τέτοια προοπτική (της λήψης μέτρων), ενώ ανάλογη θα είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει στη τρόικα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την διάλυση της παρούσας Βουλής, με τη χώρα να οδηγείται στις κάλπες.
Αυτή είναι μια προοπτική που δεν τη θέλει ΕΕ, γι’ αυτό κι αναμένεται να τη λάβει σοβαρά υπόψη της, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.