Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Μηχανικές επιπλοκές μεταθέτουν το άναμμα της φλόγας στο οικόπεδο 12 !!!




Άρχισε το πρωί η διαδικασία δοκιμαστικής παραγωγής φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά η εμφάνιση του στην επιφάνεια παίρνει κάποιο χρόνο, διευκρίνισε αρμόδια πηγή. Το απόγευμα όμως το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου ανακοίνωσε πως δεν κατέστη δυνατό το άναμμα φλόγας στο τεμάχιο 12 λόγω μηχανικών επιπλοκών. «Η διαδικασία της παραγωγικής δοκιμής στη γεώτρηση έχει ξεκινήσει σήμερα. Οι εργασίες που περιλαμβάνουν τη ροή και καύση παραγόμενου φυσικού αερίου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν σήμερα λόγω μηχανικών επιπλοκών και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Από τις αναλύσεις του φυσικού αερίου θα διαπιστωθεί η ποιότητα, η ροή και η πίεση του. Η πίεση και η ροή είναι δεδομένα ιδιαίτερης σημασίας, αφού αποτελούν ενδείξεις για τη φυσική δύναμη, η οποία θα οδηγεί το αέριο στην πλατφόρμα εξόρυξης και στη συνέχεια με αγωγούς στην περιοχή Βασιλικού.



liavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com