Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στη «Lesvoshop A.E.», πρόστιμο 200.000 ευρώ για το συσκευαστήριο.



Πρόστιμο 200.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η «Lesvoshop A.E.», θυγατρική τής ΑΕΝΑΛ, για το συσκευαστήριο που δε λειτούργησε ποτέ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία όταν προμηθεύτηκε τα μηχανήματα του συσκευαστηρίου, δεν είχε πληρώσει το Φ.Π.Α. που αναλογεί σε αυτά. Είναι μια διευκόλυνση που κάνει το κράτος προς τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Αρκεί βέβαια η επένδυση να ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία.

Το συσκευαστήριο της «Lesvoshop A.E.» δε λειτούργησε ποτέ, μέχρι σήμερα που η εταιρεία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. Έτσι η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει το Φ.Π.Α. που δεν είχε πληρώσει όταν αγόρασε τα μηχανήματα, στο τριπλάσιο του συνολικού του ύψους. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα βαρύνει την εταιρεία, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ περίπου.
Έλεγχοι διαρκείας..


Το πρόστιμο προέκυψε από τον έλεγχο που κάνει το ΣΔΟΕ στα λογιστικά βιβλία τής ΑΕΝΑΛ και της «Lesvoshop A.E.» για λογαριασμό της Εισαγγελίας Μυτιλήνης. Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελία διενεργεί προκαταρτική εξέταση για την υπόθεση αυτή, προκειμένου να προσδιορίσει τις ποινικές ευθύνες όσων πέρασαν από τη διοίκηση των δύο εταιρειών.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται, σε αυτήν τη φάση, ότι έχει επικεντρωθεί στην περίπτωση της «Lesvoshop A.E.», η οποία είναι το «εύκολο» μέρος της όλης υπόθεσης. Κι αυτό που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο έλεγχος στα λογιστικά βιβλία τής ΑΕΝΑΛ, ο οποίος κανείς δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί. Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί, είναι πολύ περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωσή του. Κι αυτό γιατί το αντικείμενο του ελέγχου είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τα πόρισμα των ελέγχων τού ΣΔΟΕ για τις δύο εταιρείες θα σταλεί τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, όσο και στον οικονομικό εισαγγελέα. Θυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες, το «Ε» είχε αποκαλύψει ότι ένας από τους φακέλους που έστειλε η Συνεταιριστική Τράπεζα στον οικονομικό εισαγγελέα, είναι και αυτός που αφορά στις δανειοδοτήσεις τής ΑΕΝΑΛ και της «Lesvoshop A.E.» από την Τράπεζα. Δηλαδή αντικείμενο του ελέγχου είναι και η χρηματοδότηση που δόθηκε για τη δημιουργία του συσκευαστηρίου.
Συνεπώς, η υπόθεση ΑΕΝΑΛ-Lesvoshop ως σύνολο, κι όχι μόνο στο μέρος της χρηματοδότησης από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου, είναι πιθανό να αποκτήσει πανελλαδικές διαστάσεις αν ο οικονομικός εισαγγελέας κρίνει ότι αξίζει να ασχοληθεί μαζί της. Επίσης από τα παραπάνω προκύπτει ότι η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα σε αυτό το ζήτημα θα κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς, διότι θα λάβει το απαραίτητο πόρισμα του ΣΔΟΕ πολύ γρηγορότερα από ό,τι αν το ζητούσε ο ίδιος.


emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com